Menu Zavřít

Vývoj bude v Česku

24. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Bang & Olufsen

CIF24

PRAHA (foj) - Výrobce exkluzivní audiovizuální techniky, společnost Bang & Olufsen, postavil v Kopřivnici továrnu za 480 milionů korun. Firma přijme asi 200 nových zaměstnanců. Dánská společnost již od roku 2004 podniká v pronajatých prostorách Tatry Kopřivnice, kde zaměstnává 114 lidí. Vedení firmy se rozhodlo postavit novou továrnu kvůli stále rostoucí poptávce po jejích výrobcích.
„Nechtěli jsme vybudovat zahraniční pobočku, ve které by se výrobky jen kompletovaly. Naším cílem bylo postavit skutečně špičkový podnik s vlastním vývojem. Vybírali jsme proto dlouho a pečlivě, než jsme se rozhodli svoji jedinou zahraniční filiálku umístit právě do České republiky,“ říká generální ředitel závodu v Kopřivnici Michael Jensen.
Bang & Olufsen navíc hodlá v dubnu spustit v Kopřivnici technologické centrum, kde bude vyvíjet audio, video a telekomunikační produkty. Do výstavby technologického centra firma investuje 62,5 milionu korun a do roku 2010 v něm zaměstná 70 převážně vysokoškolsky vzdělaných lidí.

  • Našli jste v článku chybu?