Menu Zavřít

Vzdělávání ve franšízinku

20. 4. 2020
Autor: Euro.cz

Škola franšízinku otevřela další ročník již v režimu online Ten, kdo se rozhodne začít podnikat formou franšízinku (zakoupením franšízového konceptu), získává ucelený balíček výhod, který franšízor za léta vytvořil, a zejména získává dobře zdokumentované know-how, podle kterého může začít provozovat svůj podnik. Máte-li v hlavě nápad, nebo již dokonce vlastníte zajímavou provozovnu, případně síť provozoven, pak se zamyslete nad dalším způsobem rozšiřování vašeho nápadu nebo sítě.

Nedostatečné informace

Ucelené informace o franšízovém podnikání není kde získat.

Literatura v českém jazyce je naprosto nedostatečná. Téma franšízinku chybí na středních i vysokých školách. Šíření informací brání také pečlivá ochrana know-how ze strany franšízorů, která nedovoluje nikomu proniknout do pravidel a souvislostí jejich podnikání. Franšízant jako provozovatel „značky“ v konkrétním regionu nesmí (mimo síť) poskytovat téměř žádné informace o vedení svého podniku.

To byl jeden z hlavních důvodů proč Česká asociace franchisingu, Franchise & Retail Academy a poradenská kancelář Jiřího Lošťáka otevřely školu franšízinku.

Škola franšízinku

Jejím cílem je podle Jiřího Lošťáka poskytnout přehled o rozsahu nutných znalostí a zkušeností, které musíte mít dříve, než koupíte licenci určité značky, případně než zahájíte expanzi své vlastní značky.

Škola se rychle se přizpůsobila situaci a přešla na online režim. Celá výuka bude probíhat formou ucelených bloků, které budou obsahovat jednotlivé problematiky franšízinku.

„Škola franšízinku je jednou z mála možností v Česku, kde můžete získat přehledné informace o tom, jak začít podnikat formou franšízinku. Každý blok školy má svoji neopakovatelnou atmosféru díky zajímavým osobnostem, které se tu setkávají a vzájemně poznávají. Naše online řešení umožňuje živé diskuse mezi účastníky školy, porovnávají se názory se zkušenostmi zástupců franšízových konceptů, poradci a specialisty z franšízinku,“ říká Jiří Krajča, projektový manager České asociace franchisingu (ČAF).

Základní lektorský tým je tvořen poradci ČAF, dále zástupci advokátních kanceláří a manažerů či vlastníků úspěšných franšízinkových systémů - všichni jsou členové ČAF. Dalšími přednášejícími jsou odborníci z vysokých škol.

Po úspěšném absolvování školy obdrží každý absolvent certifikát.

EBF24

www.franchising-academy.cz www.lostak.cz

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).