Menu Zavřít

WAP MÁ NYNÍ I OSKAR

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Mobilní operátoři

PRAHA – Také zákazníci třetího mobilního operátora mají možnost prohlížet si speciálně upravené internetové stránky. Společnost Český Mobil, provozující síť Oskar, od minulého týdne nabízí službu Oskarův WAP. Aktivovat si ji mohou majitelé těch mobilních telefonů, které WAP - bezdrátový aplikační protokol – podporují.

Český Mobil tak v této oblasti dohání konkurenční firmy EuroTel a RadioMobil, které již mobilní přístup k internetu nabízejí několik měsíců.

CIF24

Na konci září registrovali tři tuzemští operátoři dohromady 3,3 milionu zákazníků, o 120 procent více než ve stejném období loni. EuroTel, provozující síť GSM Global a NMT TiP, zvýšil za dvanáct měsíců počet klientů o 790 tisíc na 1,65 milionu. RadioMobil pro svou síť Paegas za rok získal 850 tisíc nových klientů a celkem jich vykázal 1,5 milionu. Český Mobil, který zahájil provoz až letos, měl na konci třetího čtvrtletí v síti Oskar 165 tisíc klientů. Experti odhadují, že koncem letošního roku by mohly mít v Česku mobil již čtyři miliony lidí, tedy čtyři desetiny populace.

  • Našli jste v článku chybu?