Menu Zavřít

Wayra akceleruje podnikatelské nápady v České republice

24. 6. 2013
Autor: Euro.cz

Startupy Představte si aplikaci, která vám doporučí kolegy, jejichž pomoc by se vám mohla hodit při řešení jednotlivých pracovních úkolů. Nerozumíte textu, který právě čtete? S další aplikací stačí na vytištěnou stránku namířit fotoaparát chytrého telefonu a během chvíle získáte k cizím slovům v textu vysvětlivky.

EBF24

V budově Diamant na Václavském náměstí v Praze letos společnost Telefónica otevře inkubátor podnikatelských nápadů – Wayra Akademii. Jejím prostřednictvím chce dostat inovativní technologické projekty na světlo světa a pomoci s jejich uplatněním na trhu. Telefónica sice investuje nemalé finanční prostředky do vlastního výzkumu a vývoje, ve kterém vzniklo mnoho dobrých produktů a služeb, prostřednictvím Wayry však dává možnost dotáhnout nápad k realizaci prakticky komukoliv. Smyslem Wayry je být u zrodu budoucích směrů vývoje digitálních technologií a podpořit nápady, které mají šanci na úspěch.

Odborná komise už vybrala deset nejúspěšnějších projektů, které postoupily do Wayra Akademie. Ta jim nabízí dostatečné zázemí pro rozvoj podnikání, podporu skupiny Telefónica, tréninky, školení a také finance na rozjezd vlastního podnikání ve výši až 50 tisíc eur (1,25 milionu korun) výměnou za pěti až desetiprocentní podíl ve firmě. Oproti jiným startupovým projektům zároveň Telefónica poskytne všem vybraným týmům také možnost nabídnout výsledný produkt všem klientům skupiny Telefónica po celém světě – jde o více než 300 milionů lidí. l

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).