Menu Zavřít

Webový šum

21. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Ministerstvo informatiky

CIF24

PRAHA (oh) – Nevídaný rozruch způsobil rozhovor Vladimíra Mlynáře s Českou tiskovou kanceláří (ČTK), v němž ministr informatiky uvedl, že žádný z operátorů na českém trhu nevyužil možnost na zavedení paušálního připojení k internetu. Tím šlápl do vosího hnízda, neboť právě v této oblasti vidí alternativní operátoři velký problém pomalého rozvoje internetu v Česku. Za hlavního viníka, který to laxním přístupem způsobuje, přitom označují Český Telecom.
Nejdůrazněji se proti Mlynářovu výroku ohradil Contactel, který je jedním z největších zastánců zavedení měsíčních paušálů pro neomezené připojení k síti. „Můžeme naše zákazníky i celou veřejnost ujistit, že pokud by existovala možnost zavedení takové služby, byl by Contactel prvním operátorem, který by ji nabídl,“ prohlásil šéf firmy Michal Čupa. Mlynář minulý týden pro ČTK řekl, že Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nedávno vydal rozhodnutí, které umožňuje paušál zavést, a že toho využil pouze mobilní operátor Eurotel.
„Pan Mlynář měl zřejmě na mysli cenové rozhodnutí ČTÚ, které však stanoví pouze minutové ceny mezi operátory a výslovně uvádí, že cena za připojení na internet za paušál bude stanovena ve zvláštním cenovém rozhodnutí. Na něj však čekáme již měsíce, nebo spíše roky. Obávám se, že se jedná o zjevné nepochopení,“ domnívá se Čupa. Podle něj nejsou v současnosti naplněny legislativní, komerční, ani technické podmínky pro zprovoznění takové služby.

  • Našli jste v článku chybu?