Menu Zavřít

Winkler odchází, kdo bude novým šéfem?

30. 12. 2010
Autor: Euro.cz

Cisco Systems

Alexander Winkler, generální ředitel českého zastoupení společnosti Cisco Systems, se rozhodl k 31. lednu letošního roku ukončit své působení ve firmě. Týdeníku EURO to potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů. Devětapadesátiletý Winkler šéfuje české pobočce Cisco Systems od října roku 2008, v minulosti pracoval ve Slovak Telekomu, GiTy, IBM a velkou část své kariéry strávil v mobilním operátorovi Eurotel Praha (současná Telefónica O2).
Evropské vedení Ciska začalo hned po Winklerově oznámení odchodu hledat jeho nástupce. Na takzvaném shortlistu se podle informací týdeníku EURO ocitla tři jména – Jiří Devát, Tomáš Rutrle a Radomír Kolařík.
Jednačtyřicetiletý Devát naposledy působil jako viceprezident Českých aerolinií pro informační technologie, předtím devět let pracoval pro českou pobočku softwarové společnosti Microsoft, z toho šest let jako generální ředitel. Padesátiletý Rutrle zastával v posledních sedmi letech post generálního ředitele českého zastoupení počítačové společnosti Fujitsu Siemens Computers (od loňského roku jen Fujitsu), předtím pracoval ve firmách Siemens a ČKD Polovodiče. Sedmačtyřicetiletý Kolařík odešel vloni na jaře z českého zastoupení softwarové společnosti SAP, kde strávil celkem třináct let. Nejprve jako obchodní ředitel, poslední tři roky jako generální ředitel české pobočky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).