Menu Zavřít

Winklevossové rozptylují obavy z kryptozimy. Chystají expanzi s novou aplikací

13. 12. 2018
Autor: Profimedia.cz

Bratři Cameron a Tyler Winklevossové, zakladatelé obchodní platformy s kryptoměnami Gemini, si z úbytku investorů do kryptoměn a padajících kurzů těžkou hlavu nedělají. Spustili novou mobilní aplikaci na obchodování s kryptoměnami a příští rok chystají expanzi do Asie.

Bitcoin během letošního roku odepsal kolem osmdesáti procent, celý trh s kryptoměnami pak v porovnání s vrcholem z ledna ztratil podle údajů portálu CoinMarketCap.com 87,09 procenta. Pro krizové období kryptoměn se vžil název „cryptowinter“, tedy kryptozima.

My se v tom cítíme jako doma, vzkazují bratři Winklevossové. Podle svých slov jsou na obchodní rozhodnutí v době všeobecného skepticismu zvyklí. „Dává nám to čas se trochu nadechnout a dál budovat,“ řekl Cameron Winklevoss agentuře Bloomberg. Přes svoji společnost Gemini spustili novou mobilní aplikaci pro obchodování s kryptoměnami. Skrze ni chtějí nalákat nové investory.

Aplikace umožňuje uživatelům nakupovat a prodávat kryptoměny bitcoin, ethereum, litecoin, bitcoin cash či ZCash a v reálném čase monitorovat jejich ceny. Uživatelé v ní najdou i přehled o svém portfoliu, včetně jeho celkové hodnoty. Součástí aplikace je i podpora nově spuštěného investičního nástroje Cryptoverse, který umožňuje simultánní nákup všech dostupných kryptoměn.


Podle Winklevossů může tržní kapitalizace bitcoinu překonat hranici pěti bilionů dolarů. Čtěte více:

Hodnota bitcoinu vzroste až 40násobně, myslí si jeden z největších investorů

Bitcoin


Jednou z priorit pro příští rok je pro dvojčata Winklevossovy a jejich společnost Gemini expanze do Asie, kde působí velké burzy jako Bitfinex, Digifinex a Huobi. V médiích se také spekuluje o jejich plánech prorazit ve Velké Británii.

ebf - tip - debata

Bratři Winklevossové se před rokem stali prvními známými bitcoinovými miliardáři, když v nejrozšířenější kryptoměně tehdy vlastnili podíl s hodnotou přesahující miliardu dolarů. V roce 2013 investovali do bitcoinu jedenáct milionů dolarů.

O virtuálních měnách čtěte v rubrice Kryptoměny:

Proč se kryptoměny propadají? Může za to i válka o Bitcoin Cash

Vláda bude podporovat blockchain. Chce do Česka přilákat investice a talenty

Bitcoinový detektiv Aleš Janda: Banky ani státy nemohou mít vlastní kryptoměny

Blockchain jako záruka. Rwanda chce technologií hlídat těžbu vzácného tantalu

Maduro zamyká Venezuelu. Nový pas stojí čtyři mzdy, platit lze jen kryptoměnou

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).