Menu Zavřít

WOOD & Company pomohl korejské firmě Doosan při koupi Škoda Power

25. 9. 2009
Autor: profit

Společnost WOOD & Company stojí v roli finančního poradce Doosan Heavy industries and construction za transakcí, při které jihokorejský strojírenský gigant koupil za 11,5 mld. korun českého výrobce turbín Škoda Power. Doosan vybíral lokálního poradce pro transakci v náročném výběrovém řízení mezi předními tuzemskými investičními poradci.

Autor: Škoda Power

Škoda Power, energetická součást plzeňského strojírenského holdingu Škoda, souhlasila s převzetím ze strany jihokorejského podniku Doosan Heavy Industries za 11,5 miliardy korun (450 milionů eur). Škoda Power je předním světovým výrobcem turbín. V roce 2008 firma zvýšila své tržby o třetinu na více než 5,6 mld. korun, letos plánuje utržit ještě miliardu navíc.

Doosan je jednou z největších jihokorejských strojírenských společností, která vyrábí generátory a kotle pro elektrárny. Spojení se silným globálním partnerem umožní Škodě Power dál rozvíjet své aktivity na významných světových trzích.

„Společnost WOOD & Company hrála důležitou roli v podpisu kontraktu. Oceňujeme jejich profesionalitu a spolehlivost, pomohli nám rovněž v aklimatizaci na zdejší podnikatelské prostředí,“ říká Jung Han Woo, ředitel M&A v Doosan Heavy. Podle Radka Musila, ředitel investičního bankovnictví WOOD & Co., jde o největší zahraniční investici tohoto roku v České republice.

CIF24

Tým WOOD & Company pracoval na celém obchodu více než jeden rok. „Prestižní projekt nás obohatil i profesně. Ocenili jsme na týmu jihokorejské firmy jejich nesmírnou pracovitost, velké soustředění na detaily a strategii promyšlenou několik kroků dopředu,“ upozorňuje Radek Musil. Český poradenský tým WOOD & Company si získal důvěru klienta natolik, že jim Doosan Heavy později rozšířil mandát i pro vyjednání lokálního financování transakce.

Kromě WOOD & Company se na transakci podílely ještě další dvě globální finančně-poradenské společnosti. Doosan se mohl při vyjednávání právních aspektů transakce opřít o dlouholetou zkušenost s firmou Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison, která se spolu s korejskými advokáty Kim & Chang zúčastnila v posledních letech všech důležitých obchodů strojírenského gigantu. Lokální právní podporu transakci poskytli Norton Rose.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).