Menu Zavřít

Woods zklamal

25. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Alex Čejka odstoupil kvůli zranění

Turnaj Funai Classic na Floridě se nesmazatelně zapíše do historie golfu. Lucas Glover vyhrál svůj první turnaj ze série PGA Tour, ale především zaujal fakt, že Tiger Woods a Vijay Singh neprošli cutem a připravili pořadatelům z Walt Disney Resortu hořké zklamání.
Woods se neprobojoval do víkendových kol počtvrté během své téměř desetileté profesionální kariéry, ale podruhé v letošním roce. Zatím tedy marně útočí právě na Singha v jeho loňském rekordním výdělku. „Pokud míjíte fairway, která je 300 yardů široká, nemůžete nic lepšího očekávat,“ utrousil Woods podle golf-digest.cz. Na turnaji startoval s novým driverem od Nike, ale do druhého kola si vzal ten starý. Očividně ani ten mu nepomohl. Alex Čejka zahrál úvodní kolo za 73 ran, ale ve druhém z důvodu zranění odstoupil. Lucas Glover zahrál na posledních dvou jamkách dva birdíky a šokoval zbytek startovního pole. Na sedmnáctce zaznamenal birdie z foregreenu, na osmnácte dokonce z bunkeru a získal první profesionální skalp.
Na turnaji Mallorca Classic ze série PGA European Tour exelovala domácí hvězda José Mária Olazábal. Nechce se věřit, že naposledy se z turnajového vítězství radovala před čtyřmi roky. Olazábal zahrál na první devítce finálového kola čtyři berdíky a nebylo co řešit. Devatenáctiletá Američanka Paula Creamerová je letos ve vynikající formě, na turnaji Masters GC Ladies získala čtvrtý titul v kariéře a letos již druhý triumf na sérii Japan LPGA. O vítězství však musela tvrdě bojovat v play-off proti domácí Chieko Amanumaové.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).