Menu Zavřít

Top 10: Youtubeři s největším počtem odběratelů na světě

12. 4. 2019
Autor: Terje Sollie

Nejsou to ani vrchoví sportovci ani filmové hvězdy ani uznávaní vědci, potažmo politici, a přesto se v současnosti těší zdaleka největší popularitě vůbec. Alespoň tedy co se týče počtu jejich pravidelných odběratelů na YouTube. Ostatně, podle názvu tohoto oblíbeného video serveru vzniklo i jejich samotné pojmenování. Ba co víc, youtuber je v dnešní době skutečná profese, díky níž se dají vydělat stovky milionů korun. Jak na to, ví spolehlivě nejlepší desítka členů této internetové smetánky.

Co se youtuberství jako takového týče, významného rozmachu se toto dnes již plnohodnotné zábavní odvětví dočkalo zejména v posledních pěti šesti letech. Zatímco dříve představovalo nahrávání videí na web se sebou samým pouhý koníček, jimž si tito lidé vyplňovali svůj volný čas, na konci druhé dekády jednadvacátého století je z toho byznys, díky němuž by ti nejslavnější vlogeři mohli bez nadsázky klidně už nyní všeho zanechat a zbytek života strávit poleháváním na plážích nějakého tropického ostrova.

Příjmy youtuberů pramení především z reklamy. Čím více lidí je ten který vloger schopen svými videopříspěvky zaujmout, tím více stoupá jeho atraktivita v očích nadnárodních korporací a internetových vyhledávačů.

Vydělat se přitom dá různě. Někteří sázejí na komentování toho, co je zrovna ve světě aktuální, jiní popisují, jak hrají oblíbenou počítačovou hru, další zase pro změnu radí ženám, jak se správně líčit. Každý youtuber si zkrátka nějaké to své cílové publikum najde, a zde jsou ti nejlepší z nich.

10. VanossGaming – počet odběratelů k dubnu 2019: 24,4 milionu

Vlastním jménem Evan Fong je šestadvacetiletý Kanaďan z Toronta, který se coby youtuber specializuje na komentování nejrůznějších počítačových her. Nečiní tak sám, zpravidla vždy má k sobě kolegy, kteří aktuální dění na obrazovce svými mnohdy peprnými výrazy doplňují. Člověk si tak kolikrát přijde, jako by právě sledoval spíše nějaký hokejový či fotbalový zápas.

Kromě youtuberství se Evan věnuje též hudbě, a to pod pseudonymem Rynx, a je kreativním ředitelem video hry Dead Realm.

Ukázku VanossGamingovy práce nalzenete zde.

9. Vegetta777 – počet odběratelů k dubnu 2019: 26,3 milionu

Také Samuel de Luque alias Vegetta777 se ve svých videopříspěvcích soustředí na svět počítačových her, konkrétně pak třeba na populární Minecraft, Battlefield či GTA 5. Vzhledem k jeho španělské národnosti je oblíbený zejména u diváků v Latinské Americe. Samotný komentář je často obohacen dialogem s dalším hráčem stejně tak jako propracovanými příběhy o postavě, za níž Vegetta777 právě hraje.

Ukázku Vegettovy práce naleznete zde.

8. Felipe Neto – počet odběratelů k dubnu 2019: 31,6 milionu

To Felipe Neto se rozhodl youtubering pojmout ve srovnání s jeho dvěma předešlými představiteli poněkud odlišně. Nejen že se neschovává za žádnou přezdívku, na místo videoher reaguje v rámci svých vlogů spíše na aktuální dění ve světě, novinky ze showbyznysu či vlastní každodenní strasti a zážitky. Abyste však jeho videím rozuměli, musíte se naučit portugalsky.

Kromě toho, že se v roce 2012 stal historicky prvním Brazilcem, jehož kanál dosáhl na YouTube hranice jednoho milionu odběratelů, vydal před dvěma lety ve spolupráci s Netflixem vlastní video biografii s názvem Můj život nedává žádný smysl, v níž zábavným způsobem divákům představuje, jaká byla jeho cesta za slávou a kým ve skutečnosti on sám je.

Ukázku Felipovy práce naleznete zde.

7. Fernanfloo – počet odběratelů k dubnu 2019: 32,5 milionu

Komentování počítačových her je evidentně skutečně dobrý byznys. Potvrzuje to i Fernanfloo, totiž Luis Fernando Flores, další youtuber světové extra třídy. Jelikož pochází ze Salvadoru, malého středoamerického státu na pobřeží Tichého oceánu, jsou jeho videa určena spíše pro ty, kteří umějí španělsky.

Některé Fernanfloovy příspěvky jsou nicméně ryze komediální povahy, zejména pak ty, v nichž se objevuje i jeho čtyřnohý přítel.

Ukázku Fernanfloovy práce naleznete zde.

6. JuegaGerman – počet odběratelů k dubnu 2019: 34,2 milionu

Zástupců Latinské Ameriky je v rámci první desítky nejslavnějších youtuberů na světě opravdu požehnaně. Dalším takovým je například Germán Garmendia - Chilan, jehož fanoušci znají spíše pod přezdívkou JuegaGerman. Jeho kanál se zprvu rovněž soustředil výhradně na komentování počítačových her, nicméně v poslední době se čím dál více věnuje i komediálním příspěvkům.

Germán má na YouTube ve skutečnosti hned dva vlastní kanály. Ten druhý, pojmenovaný HolaSoyGerman, má dokonce ještě o čtyři a půl milionu odběratelů více. Během posledních dvou let na něm ovšem nic nového nezveřejnil.

Ukázku Germánovy práce naleznete zde.

5. El RubiusOMG – počet odběratelů k dubnu 2019: 34,3 milionu

Španěl Rubén Doblas Gunfersen, který si říká El Rubius, začal s nahráváním videí na YouTube, v nichž popisuje, co zrovna v té či oné hře dělá, když mu bylo 16. O pět let později se rozhodl ze své záliby učinit práci na plný úvazek. A jak se zdá, dobře udělal.

Za tu dobu své portfolio videí rozšířil i o příspěvky, v nichž například fanouškům ukazuje, jak se žije v Japonsku, co udělá kapalný dusík, když jej smícháte s colou, či jak si představuje ideálně strávený den na horách.

Ukázku Rubiovy práce naleznete zde.

4. Whinderssonnunes – počet odběratelů k dubnu 2019: 35,3 milionu

Nunes Whindersson pochází z Brazílie, a tudíž ani jeho vlogům, ve kterých se s železnou pravidelností objevuje svlečený do půl těla, nebudete s největší pravděpodobností příliš rozumět. Publikuje je pravidelně již od svých patnácti, přičemž jeho oblastí zájmu jsou parodie, filmové kritiky, respektive úvahy a videa, v nichž se fanouškům svěřuje, co se mu zrovna ten den přihodilo.

Ukázku Nunesovy práce naleznete zde.

3. Badabun – počet odběratelů k dubnu 2019: 37,3 milionu

S třetím největším počtem odběratelů se muže chlubit tým mexických youtuberů známý pod označením Badabun. Ti svým divákům zprostředkovávají videa s nejrůznější tématikou - od vtipných rozhovorů s náhodnými kolemjdoucími přímo na ulici přes sérií příspěvků, v nichž se zaměřují na nevěru mezi páry, až po vlastní reality show, kde pro změnu dokumentují, jak to vypadá, když spolu v jednom domě žije několik moderních influencerů najednou.

Ukázku práce Badabunu naleznete zde.

2. Dude Perfect – počet odběratelů k dubnu 2019: 40,9 milionu

Také na další pódiové příčce není jednotlivec, nýbrž celý youtuberský tým. Říkají si Dude Perfect a jsou jedinými zástupci USA v nejvlivnější desítce vlogerů, kteří své příspěvky sdílejí na serveru YouTube.

Dude Perfect tvoří hned pět členů. Jsou jimi bratři Cory a Coby Cottonovi a jejich spolužáci Tyler Toney, Garrett Hilbert a Cody Jones.

Známí jsou mimo jiné tím, že natáčejí triky, které pokud si člověk osvojí, může si značně ulehčit svůj každodenní život. Ty spočívají například ve vyhazování odpadků do popelnice přes celý dvůr, uklízení rozečtených knih do polic hodem z několika metrů, naléváním kafé do dvou hrnků současně a mnohém dalším.

Ukázku práce týmu Dude Perceft naleznete zde.

1. PewDiePie – počet odběratelů k dubnu 2019: 92,8 milionu

Všechny výše zmíněné youtubery nicméně hravě strčí do kapsy jeden jediný, a sice PewDiePie. Tento devětadvacetiletý vloger, vlastním jménem Felix Arvid Ulf Kjellberg, se narodil ve švédském Göteborgu a podle informací časopisu Forbes jen za minulý rok vydělal díky své profesi neuvěřitelných 15,5 milionu dolarů, tedy přibližně 349 milionů korun!

Nejvíce jej proslavilo komentování počítačových her, ale má rovněž příspěvky, v nichž reaguje na nejnovější virální videa a internetové memy.

Díky svým vlogům se v minulosti ocitl i na výplatní pásce společnosti Maker Studios spadající pod značku Disney, avšak poté, co byl osočen z rasistických urážek od něj dal tento filmový gigant ruce pryč.

Známý je rovněž jeho několikaměsíční boj s indickou hudební společností T-Series o titul neojdebíranějšího kanálu na celém YouTube.

EBF24

Před několika lety vyšla Kjellbergovi kniha s názvem This Book Loves You, která obsahuje nejrůznější motivační citáty a slogany doprovázené zajímavými ilustracemi. Krátce po jejím vydání se z ní stal bestseller.

Ukázku Felixovy práce naleznete zde.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).