Menu Zavřít

Z ČELA MATKY DO ČELA DCERY

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

ČS Živnostenská pojišťovna

Generálním ředitelem a předsedou představenstva ČS Živnostenské pojišťovny (ČS ŽP) je Jaroslav Klapal, který než nastoupil do České spořitelny byl úředníkem na ministerstvu financí se zaměřením na pojišťovnictví. Informace, která dosud nebyla oficiá lně potvrzena, je uvedena na internetových stránkách společnosti. Klapal, který spořitelnu vedl od roku 1994, byl kvůli mnohamiliardovým ztrátám banky 10. března na mimořádné valné hromadě odvolán z pozice šéfa České spořitelny, která vlastní sto pr ocent akcií ČS ŽP.

Klapal na cestu ze spořitelny dostal dva miliony korun odstupného. Tento takzvaný zlatý padák měl zajištěn ve své manažerské smlouvě již v době, kdy do banky nastupoval. Výši odchodného pro Klapala označil ministr práce a sociálních věcí Vladi mír Špidla, ale i předseda ODS Václav Klaus za nepřiměřeně vysokou.

ebf - tip - debata

Bývalý ředitel a předseda představenstva ČS Živnostenské pojišťovny Jaroslav Kulhánek byl dozorčí radou odvolán z funkce 12. března. Předsedou dozorčí rady pojišťovny byl právě Klapal a podle internetové stránky pojišťovny je jím stále.

ČS Živnostenská pojišťovna, která z hlediska předepsaného pojistného patří mezi sedm největších českých pojišťovacích ústavů, vytvořila loni zisk 2,3 milionu Kč. Spořitelna je stoprocentním akcionářem ČS-ŽP od března loňského roku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).