Menu Zavřít

Z DOČASNOSTI DO DEFINITIVY

20. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Apple

Po dvou a půl letech ve funkci prozatímního generálního ředitele americké počítačové společnosti Apple Computer se Steve Jobs stane jejím trvalým šéfem. Prohlásil to minulý týden na výroční výstavě firmy Apple MacWorld v San Francisku a do dal, že odstranění slůvka prozatímní z jeho titulu je formálním završením rozsáhlé transformace, kterou firma prošla za jeho obnoveného vedení od roku 1996.

Jobs byl jedním ze zakladatelů Apple, ale v roce 1985 odešel z funkce předsedy spr ávní rady, když prohrál mocenský boj s tehdejším generálním ředitelem Johnem Sculleym.

ebf - tip - debata

Na zmíněné výstavě firma Apple zveřejnila plán strategické aliance se společností EarthLink Network, do které hodlá investovat 200 milionů dolarů. EarthLink se st ane poskytovatelem internetových služeb pro její počítače Macintosh a po plánovaném sloučení se společností Mindspring Enterprises bude druhým největším poskytovatelem internetových služeb ve Spojených státech za America Online. Dále má firma Apple do března uvést do provozu nový internetový prohlížeč.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).