Menu Zavřít

Z GENERÁLA MLUVČÍM

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Jaroslav Kulhánek

PARDUBICE – Od počátku letošního roku je novým tiskovým mluvčím ČS – Živnostenské pojišťovny Jaroslav Kulhánek (44). Ten do roku 1999 působil jako generální ředitel a předseda představenstva ústavu, ale musel tuto funkci přepustit propuštěnému šéfovi České spořitelny Jaroslavu Klapalovi. Ani ten už ale v čele pojišťovny nestojí, od listopadu loňského roku ho vystřídal Tomáš Nidetzký.

Dosavadní tiskový mluvčí Karel Kopecký pojišťovnu neopustil, nadále je zaměstnán jako vedoucí právního oddělení.

CIF24

Kulhánek absolvoval v roce 1982 pražskou Vysokou školu ekonomickou, poté nastoupil jako referent v podniku Východočeské obchodní domy Prior Pardubice. Sametovou revoluci přečkal jako ekonomický náměstek Stavebního bytového družstva v Hradci Králové a od roku 1991 zastával po tři roky funkci šéfa hradeckého Finančního úřadu. V dubnu 1994 už nastoupil jako ředitel ekonomického úseku do ČS – Živnostenské pojišťovny, počátkem roku 1996 si odskočil do křesla finančního ředitele společnosti Povodí Labe, aby se po sedmi měsících do pojišťovny vrátil. Tentokrát již na pozici generálního ředitele a předsedy představenstva. V březnu 1999 však sestoupil na funkci ředitele obchodního úseku a v ní setrvává dodnes. Navíc zastává roli místopředsedy představenstva.

Nový mluvčí si v průběhu let doplňoval vzdělání, získal osvědčení daňového poradce, absolvoval kurs Komunikace a řídící schopnosti Dale Carnegie a získal diplom za studium CIMA A.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).