Menu Zavřít

Z GENERÁLA ZÁSTUPCE

26. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Nedělní noviny

Bývalý generální ředitel České televize Jakub Puchalský (30) se stal od 1. dubna vedoucím politického oddělení týdeníku Nedělní Noviny a zástupcem šéfredaktora tohoto listu.

Šéfredaktor Nedělních Novin Jan Šmíd uvedl, že má s bývalým šéfem veřejnoprávní televize podobné názory na koncepci těchto novin a shoduje se s ním i v tom, že podobný list dosud v ČR chyběl.

Veřejnoprávní televizi opustil Puchalský letos v lednu poté, co se jeho kroky setkaly s projevy nesouhlasu jak některých politiků, tak odborů a profesních organizací. Rezignaci zdůvodnil postojem rady ČT, z jejíž strany necítil podporu pro plnohodnotné řízení televize a naplnění představ, se kterými před necelými dvěma lety do ČT nastupoval. Za svou chybu považoval především nedostatek razance při prosazování změn, dále prý neměl tolik spoléhat na delegování svých podřízených.

ebf - tip - debata

Puchalský vystudoval televizní žurnalistiku na FSV UK, během studia příležitostně publikoval v novinách a externě spolupracoval se sportovní redakcí Československé televize. V letech 1991–1992 pracoval v domácí redakci ČTK, od roku 1992 pracoval celých pět let jako zpravodaj českého vysílání BBC, kde se stal v roce 1997 vedoucím redaktorem. V roce 1998 se účastnil konkursu na generálního ředitele ČT a byl vybrán ve finále mezi posledními třemi adepty jako nejlepší.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).