Menu Zavřít

Z rafinerie k Babišovi

19. 3. 2003
Autor: Euro.cz

František Čermák nastupuje do Agrofertu

PRAHA (il) - Ředitel odboru Treasury ve společnosti Česká rafinérská František Čermák (35) nastoupil v polovině března na stejnou funkci do Agrofertu. „Jak deklarovali vlastníci společnosti, důležitým strategickým úkolem ve skupině Agrofert je její restrukturalizace a konsolidace včetně posílení středního a vyššího managementu. V holdingu Agrofert proto vzniká nová pozice řízení rizik a treasury, jejímž cílem je pravidelné mapování existujících rizik ze skupinového pohledu včetně následných kroků vedoucích k jejich eliminaci,“ řekl týdeníku EURO Čermák.
Nový šéf odboru dokončil Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze v roce 1990. Po krátkém působení v Ústavu geotechniky ČSAV změnil svou profesi a v září 1992 nastoupil do Citibanky. V té působil do září 1995 nejdříve v oddělení vnitřního auditu, později v oddělení Treasury. Na podzim roku 1995 se stal náměstkem ředitele odboru Treasury v Deutsche Bank. V červnu 1996 přešel na korporátní stranu, kde participoval na založení a fungování odboru Treasury ve společnosti Česká rafinérská, v níž byl odpovídal za styk s bankami, pojištění a kredit.
Čermák je ženatý, má dvě děti. Volné chvíle věnuje hlavně rodině. Rád poslouchá klasickou hudbu, věnuje se cyklistice a windsurfingu. Hovoří anglicky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).