Menu Zavřít

Z ÚŘADU DO LÉČEBNY

8. 10. 2001
Autor: Euro.cz

Ministerstvo zdravotnictví

PRAHA (ČTK) – Ministr zdravotnictví Bohumil Fišer jmenoval k 1. srpnu prozatímní ředitelkou Psychiatrické léčebny Kosmonosy (okres Mladá Boleslav) dosavadní vedoucí referátu zdravotnictví na mladoboleslavském okresním úřadě Danu Kolářovou. V nejbližší době ministerstvo vypíše na toto místo výběrové řízení.

Ředitele léčebny Pavla Štycha ministr odvolal, když Nejvyšší kontrolní úřad zjistil, že vedení léčebny bez vědomí pacientů v posledních třech letech využívalo peněz z jejich účtů pro financování léčebny. Celková suma vypůjčených peněz loni dosáhla 55 milionů korun.

EBF24

Po zveřejnění výsledků kontroly Štycha připustil, že s penězi pacientů hospodařil bez jejich vědomí. Podle něj však neexistují předpisy, jak se má postupovat. Ministerstvo zdravotnictví s jeho tvrzením nesouhlasí, protože tato problematika je právně upravena jak v rovině občanskoprávních norem, tak v rovině trestněprávní. Hospodařením léčebny se zabývá policie.

Kolářová vystudovala Vysokou školu zemědělskou a dokončuje studium na Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví. Původně pracovala jako výzkumná pracovnice v podniku Oseva. Později byla soukromou podnikatelkou. Od roku 1996 do současné doby pracovala na okresním úřadě.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).