Slow Food
Česká pobočka hnutí Slow Food poprvé vyhlásila své výroční ceny za potravinářské produkty vyrobené převážně z domácích surovin. „Kritéria Slow Food vyžadují, aby měl výrobek odpovídající chuť, neobsahoval přidané látky škodící lidskému zdraví a třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, tedy že za něj spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu,“ uvedla při předávání cen místopředsedkyně české pobočky Slow Food Blanka Turturro.
(tabulka - box)
Výroční ceny Slow Food
Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice-jablko
První hořická za klasické hořické trubičky
Biopekárna Zemanka za čokokokosky s kokosem
Danuška Štefanová za svatební koláčky dle rodinného receptu
Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí
Ceria za hrachovou obalovací směs Hraška
Tradiční výroba pralinek za čokoládové pralinky
Kozí farma Licibořice
Více informací naleznete na http://www.slowfood.cz/