Menu Zavřít

Za chuť, zdraví a spravedlivou cenu

23. 10. 2009
Autor: Euro.cz

Slow Food

Česká pobočka hnutí Slow Food poprvé vyhlásila své výroční ceny za potravinářské produkty vyrobené převážně z domácích surovin. „Kritéria Slow Food vyžadují, aby měl výrobek odpovídající chuť, neobsahoval přidané látky škodící lidskému zdraví a třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, tedy že za něj spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu,“ uvedla při předávání cen místopředsedkyně české pobočky Slow Food Blanka Turturro. (tabulka - box) Výroční ceny Slow Food Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice-jablko
První hořická za klasické hořické trubičky
Biopekárna Zemanka za čokokokosky s kokosem
Danuška Štefanová za svatební koláčky dle rodinného receptu
Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí
Ceria za hrachovou obalovací směs Hraška
Tradiční výroba pralinek za čokoládové pralinky
Kozí farma Licibořice Více informací naleznete na http://www.slowfood.cz/

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).