Menu Zavřít

ZA TŘIČTVRTĚ MILIARDY

17. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Metrostav

Smlouva o prodeji většinového balíku akcií třetí největší stavební firmy Metrostav byla podepsána minulý čtvrtek. Kupcem bezmála dvaašedesáti procent základního jmění je sdružení českých investorů Kamila Bahbouha a Pavla Wursta, kteří za jednu akcii nabídli 161 korun, celkem to představuje zhruba 780 milionů korun. Sumu je nutné splatit do poloviny března. Sdružení podle mluvčího Jana Matouška reprezentuje také prostředky amerických investorů, převážně finančních institucí.

Matoušek zdůraznil, že noví majitelé chápou vstup do Metrostavu jako dlouhodobou investici. Chtějí posílit jeho postavení na trhu a upevnit kapitálové zázemí. Oba čeští kupci již ve stavebnictví podnikají, Kamil Bahbouh vlastní firmu Gema art na re konstrukce památkových objektů. Pavel Wurst je majitelem podniku Vodní zdroje Holešov, který se zabývá ekologickými projekty.

MMF24

Metrostav skončil loňský rok s výkony sedm miliard korun, což představuje nárůst o 1,42 miliardy (EURO 51/2000). Na letošní rok má prozatím nasmlouvány zakázky v objemu pěti miliard.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).