Menu Zavřít

Začala tučná léta

13. 1. 2003
Autor: Euro.cz

(EURO 51-52/2002)

WT100

Dovolte nám uvést na pravou míru informace uvedené v předvánočním bilančním vydání, kde jste na stránkách věnovaných finančnímu trhu uveřejnili vedle sebe fotografie generálního ředitele České konsolidační agentury Pavla Řežábka a finančníka Pavla Tykače V textu pod fotografiemi uvádíte, že jsou to bývalí lidé z Agrobanky, kteří spolu v roce 2002 uzavřeli transakci - prodej bloku úvěrů. Tento komentář je ve své druhé části nepravdivý a v první zavádějící.
Transakci prodeje bloku pohledávek v celkové hodnotě 38 miliard korun mezi sebou v loňském roce na základě transparentní obchodní veřejné soutěže uzavřely Česká konsolidační agentura a vítěz tendru, společnost EC Group, a. s., tedy nikoliv dvě fyzické osoby - Pavel Řežábek a Pavel Tykač. Pavel Tykač dokonce v žádném orgánu EC Group, a. s., nefiguroval a ani za společnost EC Group, a. s,. s Českou konsolidační agenturou nikdy nejednal.
Komentář dále může vyvolat ve čtenáři mylný dojem, že Pavel Režábek a Pavel Tykač jsou bývalí spolupracovníci z Agrobanky. Dovolujeme si proto uvést, že Pavel Režábek ukončil v Agrobance Praha, a. s,. pracovní poměr 31.10. 1995, tedy ještě předtím, než Pavel Tykač začal působit jako předseda dozorčí rady (od 7.12. 1995). O dřívějším působení pana Tykače v Agrobance nám není nic známo, S panem Tykačem se Pavel Režábek nesetkal.
Jiří Pekárek, tiskový mluvčí ČKA

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).