Menu Zavřít

Žádné překvapení

17. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Unipetrol

PRAHA (foj) - Velkým průmyslovým firmám se v prvních devíti měsících letošního roku dařilo. Potvrzují to i zveřejněné hospodářské výsledky společnosti Unipetrol. Čistý konsolidovaný zisk skupiny Unipetrol za první tři čtvrtletí dosáhl výše 2,312 miliardy korun, což je o 18,4 procenta více než ve srovnatelném období loňského roku. Růst zisku se očekával, zveřejněné výsledky tudíž nejsou žádným velkým překvapením.V předešlých týdnech nárůst zisku ohlásily mimo jiné i společnosti ČEZ a Zentiva.
Unipetrolu se v prvních devíti měsících letošního roku vedlo především kvůli pokračující konjunktuře české ekonomiky a příznivým cenám a maržím z rafinérských produktů. Provozní výsledek hospodaření Unipetrolu činil za devět měsíců roku 2005 3,85 miliardy korun, což je o patnáct procent více oproti stejnému období roku 2004 a byl dosažen zejména díky vyššímu objemu prodaného zboží.
Ve třetím čtvrtletí společnost Unipetrol dosáhla konsolidovaného čistého zisku ve výši 552 milionů korun, což o 20,6 procenta méně než ve stejném období loňského roku. Pokles způsobily především rostoucí ceny ropy a plánované modernizační odstávky výrobních zařízení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).