Menu Zavřít

Zahlcená emailová schránka: 5 rad odborníku z Googlu jak se neutopit v příchozí poště

9. 5. 2016
Autor: Pixabay.com

Komunikace přes email je každodenní součástí většiny z nás. Problém je v tom, že se z emailových schránek stávají celkem rychle také noční můry. Máte neustále plnou schránku a jste zahlceni příchozí poštou? Tady je pět rad odborníků ze společnosti Google, které ve své knize Jak funguje Google uvádí bývalý výkonný ředitel a současný šéf představenstva Eric Schmidt a dřívější senior viceprezident produktu Jonathan Rosenberg.

1. Odpovídejte rychle a pokud možno okamžitě Pokud vám odpověď na e-mail nezabere déle než pět minut, odpovězte okamžitě, i kdyby z mobilu. Nedostanete se tak do kolotoče, kdy přibývají další a další emaily a vy jste ještě neodpověděli na ty pod nimi.

2. Udržujte emailovou schránku prázdnu

Pravidelně promazávejte vše, co už není potřeba. V ideálním případě by vaše schránka měla být v sekci doručená pošta úplně prázdná.

3. Používejte funkci složky

Třiďte si poštu do jednotlivých složek. Udržíte si tak v emailech přehled.

Přečtěte si, jak se dá bojovat proti kyberšikaně

Obrana proti kyberšikaně? S výdaji pomůže pojišťovna

 ilustrační foto

4. Nezabývejte se kopiemi

Velmi často jste jen spoluadresát. Ne všechny emaily, které vám přes den přijdou, jsou primárně určeny vám. Člověk, jenž vás dal do kopie, má pocit že byste o dané věci, jež se v textu řeší, měli mít přehled. Pokud usoudíte, že jde téma, které se v emailu řeší naprosto mimo vás, nebojte se požádat o to, abyste byli z další konverzace vynecháni.

ebf - tip - debata

5. Nevysvětlujte

Pokud potřebujete někomu vysvětlit něco složitějšího, vysvětlete mu to osobně. Při veškeré vaší snaze, vám přijde email s doplňujícími dotazy a můžete si takto dopisovat donekonečna.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).