Menu Zavřít

Zaizolují dálnici

17. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Degussa Stavební hmoty

PRAHA (foj) - Stavební výroba letos roste. Stejně tak i objem zakázek chrudimské společnosti Degussa Stavební hmoty. Firma před nedávnem získala kontrakt za několik milionů korun na dodávku speciálních materiálů na výstavbu dálnice D8. „Je to pro nás velmi významná zakázka, jedná se o mostní objekty, zejména dálniční, a dva tunely Libouchec a Panenská,“ upřesnil jednatel společnosti Radek Haloda. Mezi další významné zakázky, kam Degussa dodává především prostředky k izolaci mostovek a celé izolační systémy, patří výstavba dálnice D47.
Degussa patří k největším dodavatelům stavebních hmot a speciálních systémů pro stavební praxi v Česku. Tržby firmy za prvních šest měsíců letošního roku přesáhly 289 milionů korun, což je v meziročním srovnání růst o 11,5 procenta. Společnost v segmentu stavební chemie pokrývá zhruba desetinu českého trhu.
Firma zaměstnává 140 lidí, do modernizace logistiky chrudimského závodu investovala kolem 40 milionů korun. Degussa Stavební hmoty je součástí nadnárodního koncernu Degussa Construction Chemicals.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).