Menu Zavřít

ZÁJEM O POLSKO

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

General Electric

Americký průmyslový konglomerát General Electric (GE) oznámil minulý týden svůj záměr koupit dvě elektrotechnické společnosti patřící polskému Elektrimu. Kromě toho se zajímá také o některé podíly této firmy v dalších společnostech. Potvrdil to ředitel firmy General Electric v Polsku Leslaw Kuzaj a pro agenturu Interfax řekl, že dohoda by měla být podepsána ještě před koncem letošního roku. Dodal, že plány společnosti v Polsku jsou dlouhodobé a tato nejnovější expanze přesně zapadá do jejich programu rozšířit aktivity v této zemi.

GE zaměstnává v Polsku 1300 pracovníků a pokrývá různé oblasti od výroby leteckých motorů pro leteckou společnost LOT přes finanční služby své pobočky Capital Bank až po instalaci veřejného osvětlení a nasvěcování významných objektů. General Electric rozvíjí své iniciativy v celém středoevropském regionu.

EBF24

V České republice je zastoupena především divizí GE Capital (jednou z nejsilnějších kapitálových skupin na světě). Pokud jde o nejnovější elektrotechnickou aktivitu GE v Česku, v minulých dnech instalovala nasvícení Národního muzea a sochy sv. Václava v Praze.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).