Menu Zavřít

Zájem o stavbu Trumpovy zdi mají stovky firem

4. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Zájem podílet se na výstavbě zdi na hranicích s Mexikem již vyslovily na tři stovky amerických firem. Informovala o tom dnes na svém webu stanice CNN. Od příštího týdne začne od společností Úřad celní a hraniční ochrany (CBP), který spadá pod ministerstvo vnitřní bezpečnosti, přijímat návrhy stavebního řešení, rozdělování prvních zakázek se očekává v dubnu.

O podíl na výstavbě hraniční bariéry se ucházejí nejen velké stavební podniky, ale i menší společnosti či bezpečnostní agentury. Několik desítek firem podle CNN vlastní majitelé hispánského původu.

Ne všechny nabídky ale vykazují vážný zájem, příkladem je uskupení #ArtThatWall, které zastupuje Sarah Zapolská. Cílem zmíněného uskupení je zajistit, aby zeď nebyla ošklivá. „Když už Amerika musí mít zeď, neměla by být hezká?“ prohlásila Zapolská.


Čtěte:

Co s tou zdí? Trump vymýšlí, kde na ni vzít mexické peníze

 Graffiti ztvárňující Donalda Trumpa s ďábelskými růžky


Prezident Donald Trump slíbil během volební kampaně postavit zeď na hranicích s Mexikem, aby zabránil nelegální migraci a pašování drog do USA. Krátce po lednové prezidentské přísaze podepsal exekutivní příkaz, který otevírá cestu pro vybudování zdi.

Trump předpokládá, že stavba vyjde na deset miliard dolarů (255 miliard korun), některé další odhady jsou více než dvojnásobné. Republikánský prezident rovněž chce, aby výstavbu zaplatilo Mexiko, které to ale odmítá.

EBF24


O Trumpově zdi čtěte více:

Spor o zeď graduje. Mexický prezident zrušil návštěvu USA

Zeď bude: Trump popepsal dekret, stavět se začne v řádu měsíců

Donald Trump poprvé vystoupil před oběma komorami Kongresu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).