Menu Zavřít

Zakázka za 300 milionů. ČEZ ESCO bude údržbářem opavské Tevy

27. 2. 2018
Autor: Profimedia.cz

ČEZ Energetické služby, dceřiná společnost firmy ČEZ ESCO ze skupiny ČEZ, se bude tři roky starat o energetiku a zajišťovat provozní údržbu opavského závodu nadnárodní farmaceutické společnosti Teva. Zakázka má hodnotu 300 milionů korun.

„Technická správa budov se stává klíčovou službou v naší nabídce. V případě společnosti Teva jsme zvítězili v konkurenci několika mezinárodních firem i stávajícího dodavatele,“ uvedl generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Firma podle něj nabídne Tevě i plán energetické optimalizace a postupného snižování nákladů za energie. Bude se starat také o servis a dodávky náhradních dílů, zakázkovou výrobu unikátních zařízení a komplexní službu v oblasti metrologie a kalibrací.

Teva
Teva Czech Industries patří mezi nejvýznamnější farmaceutické výrobce ve střední Evropě. Ročně vyprodukuje osm miliard tablet, 50 milionů želatinových tobolek a 210 milionů cytostatických tablet generických léčiv, tedy ekvivalentů produktů, kterým vypršela patentová ochrana. Roční obrat má přes osm miliard korun. Teva má v Opavě přes 1500 zaměstnanců. Patří do nadnárodní skupiny jedné z nejvýznamnějších farmaceutických světových firem, izraelské Teva Pharmaceutical Industries.

„Náročnost této zakázky spočívá především ve specifickém prostředí. Jde o pobočku jednoho z největších výrobců léků na světě a o druhý největší farmaceutický závod v Česku. Provoz tu jede na tři směny nepřetržitě 24 hodin denně a dodávky míří do celého světa,“ uvedl Antonín Dillenz z ČEZ Energetické služby, který má kontrakt na starosti.

EBF24

ČEZ ESCO (Energy Service Company) komplexně pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí. Zajišťuje dodávky komodit, energetické audity i externí dodávky tepla a elektřiny, ale také výstavbu kogeneračních jednotek a instalaci fotovoltaických elektráren. Do ČEZ ESCO patří firmy AZ KLIMA, ČEZ Bytové domy, ČEZ Energetické služby, ČEZ Energo, ČEZ LDS, ČEZ Solární, Energocentrum Vítkovice, ENESA, EVČ a KART. Tržby ČEZ ESCO za služby činily v roce 2016 přes tři miliardy korun, loni se podle odhadů firmy pohybovaly mezi čtyřmi a pěti miliardami korun.

Přečtěte si také:

Nevýhodné, netransparentní a podivné. ČEZ by měl vysvětlit prodej majetku v Bulharsku, míní Babiš

Dotační králové v poločase: Nejvíc z EU vyčerpá provozovatel sítě ČEPS

ČEZ uspěl ve sporu s Lesy ČR o poškozené stromy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).