Menu Zavřít

Založení společnosti s ručením omezením výrazně zlevnilo

3. 6. 2019
Autor: PNM International

Firmu dnes založíte mnohem jednodušeji a levněji než dříve. Nejsnadnější je k založení využít specializovanou firmu, která se postará o všechny náležitost a má již připravenou i společenskou smlouvu.

Zejména pokud jde o založení společnosti s ručením omezením s jediným vlastníkem, nepotřebujete ve společenské smlouvě řešit žádné zásadní změny. S minimálním kapitálem, který dnes zákon povoluje, s 1 Kč, pak dnes firmu založíte velice levně. Obvyklé ceny se pohybují někde na 10 000 Kč. Ale lze to i levněji, a dokonce s větším balíčkem služeb v ceně. Firma Companies.cz založí firmu již od 6200 Kč (bez DPH) do pěti pracovních dnů.

Nechte si založit firmu specialisty

Zakládání s.r.o. se sice výrazně zjednodušilo, ale pořád k němu potřebujete sehnat notáře, což nemusí být zrovna snadné. Notáři jsou vytížení a na založení s.r.o. si potřebují vyčlenit více času. Takže se založení může prodloužit o čekací dobu na notáře. Firmy specializující se na zakládání firem mají k dispozici vlastního notáře, a navíc nabízí řadu nadstandardních služeb, za které už nemusíte platit navíc, nebo je nemusíte shánět (třeba pokud jde o poskytnutí sídla).

Co budete k založení společnost s ručením omezeným potřebovat?

Rozhodně platný doklad totožnosti, což je samozřejmost. Dále výpis z trestního rejstříku. Vyřídíte si jej na některém Czech Pointu na počkání. Pak nesmíte zapomenout na sídlo. Potřebujete potvrzení souhlasu s umístěním sídla na dané adrese s úředně ověřeným podpisem majitele nemovitosti. Velcí pronajímatelé kancelářských prostor mají takový souhlas již připraven. Sídlo můžete mít i v nemovitosti, kterou vlastníte.

Oblíbené řešení je rovněž tzv. virtuální sídlo. To poskytuje řada firem, mimo jiné i Companies.cz, a to za 400 Kč (+DPH) za měsíc. Cena se u různých společností liší podle atraktivity sídla firmy.

MMF24

Založení s. r. o. na klíč

Companies.cz nabízí skutečně nejnižší cenu za založení firmy v daném objemu služeb. V ceně už jsou veškeré zákonné notářské poplatky, ověření podpisů, kolky pro obchodní a živnostenský rejstřík. Neplatíte za poradenství se založením společnosti, za společenskou smlouvu, a dokonce ani žádný příplatek za ohlášení živností a registraci k dani z příjmu právnických osob na finančním úřadě.

Pokud potřebujete vázanou živnost nebo koncesi, je i jejich nahlášení bez navýšení ceny založení sro. Za všechny tyto služby si přitom jiné firmy obvykle účtují příplatek navíc. V ceně není pouze roční pronájem sídla, které můžete mít vlastní. A rovněž registrace k DPH, která je dobrovolná, a tudíž ji řada firem nežádá.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).