Menu Zavřít

Zápisník z Ostravy: Vrchol festivalu pozdržel déšť

23. 7. 2017
Autor: Colours.cz

Závěr festivalu Colours of Ostrava poznamenala silná bouřka. Letošní ročník je přesto podle pořadatelů rekordní. Počet návštěvníků mohl atakovat hranici 50 tisíc.

Prudký liják a blesky umocnily závěr největšího českého letního festivalu. V jednu chvíli se program pozdržel dokonce až o 45 minut. Bouřka nejvíce poznamenala vystoupení Laury Mvuly, britské soulové hvězdy s karibskými kořeny.

Ačkoliv stále dozníval silný déšť, pod pódiem okolo velké louže tančily stovky lidí. Mvula vybrala spíše své klidnější a novější hity. Z velmi úspěšného debutového alba Sing to the Moon zazněly jen dvě písně.

Mvula s klávesami zavěšenými na krku po vzoru popových králů z 80. let přes nepřízeň počasí stále povzbuzovala promočené publikum zčásti se tísnící v přilehlých pivních stanech.


Poselství z Ostravy: Devadesátky jsou třeba

 Vystoupení Jamiroquai na Colours of Ostrava


Bouřka uškodila i francouzským postpunkovým hudebníkům Nouvelle Vague, kteří mají v Česku své věrné publikum. Nejdříve museli kvůli zpožděnému letadlu přenechat druhou největší stage britským The Carny Villains a poté, co dorazili na menší pódium, začal jejich fanoušky zkrápět déšť.

Vrcholem večera byla očekávaná taneční euforie v podání britských Jamiroquai. Až na to, že jejich funkový koncert působil příliš nalinkovaně. Headlinerovi tohoto typu by slušela alespoň minimální dávka spontánnosti.

Nicméně Jamiroquai přitáhli na první stage minimálně stejně lidí jako středeční show Imagine Dragons. Prostor před pódiem byl viditelně více zaplněný, než bylo zvykem v minulých letech.

Jamiroquai tak sledovalo až 40 tisíc lidí. Návštěvnost celého festivalu by mohla atakovat hranici 50 tisíc. Vůbec poprvé v šestnáctileté historii festivalu se čtyřdenní vstupenky vyprodaly už několik dní před startem akce.

Noční program pak pokračoval v elektronickém rytmu v podání francouzské dvojice Justice, která dokáže zkombinovat techno s R&B či metalem. Světelně šlo nepochybně o nejpůsobivější show letošních Colours.

MMF24

O Colours of Ostrava čtěte:

Zápisník z Ostravy: Colours jsou v plném proudu

Machinedrum: Chci nahrát všechny myšlenky

Booka Shade: Lidé nemají rádi změny, ale nechtějí se ani přejídat

Nenápadná hvězda Colours of Ostrava: Baví nás malá města, tvrdí Darkstar

 Darkstar


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).