Menu Zavřít

Zasednou, možná rozhodnou

12. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Fakultní nemocnice Motol

ebf - tip - debata

PRAHA (try) - Vládní komise, která by měla vybrat vítěze z uchazečů o rekonstrukci dětské části motolské nemocnice, zasedne 25. srpna. „Není jisté, zda hned při tomto jednání komise určí vítěze,“ řekla ale týdeníku EURO mluvčí vlády Lucie Orgoníková. „I při optimálním průběhu řízení začne rekonstrukce až příští rok. Dotažení administrativy je složité. Pozitivní však je, že jsme již začali alespoň s rekonstrukcí energocentra,“ doplnil mluvčí Motola Jaromír Morávek.
O významnou zakázku projevily zájem čtyři firmy. Cenově nejvýhodnější nabídku s částkou 872,1 milionu korun podala společnost Hochtief. Skanska nabídla 892,5 milionu korun, Metrostav 893,5 milionu korun a Strabag 908,5 milionu korun. Vládou jmenovaná komise uvedla, že všechny firmy splnily podmínky řízení. Vybraného vítěze musí definitivně potvrdit ministerstvo zdravotnictví.
Investiční záměr na uvedenou zakázku schválilo ministerstvo financí již letos v dubnu. Vláda na odstranění havarijního stavu nemocnice loni uvolnila z rozpočtu 1,069 miliardy korun. Součástí zakázky je i rekonstrukce motolského energocentra za více než 290 milionů korun, kterou provede firma JEŽ z Loděnice u Prahy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).