Menu Zavřít

Zásobník s otazníkem

9. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Unipetrol

MMF24

Praha (foj) - Společnost Unipetrol zvažuje výstavbu zásobníku na pohonné hmoty. „Firma o jeho vybudování jedná s vedením Státního fondu hmotných rezerv. Vše je zatím pouze ve stadiu úvah,“ sdělil týdeníku EURO dobře informovaný zdroj.
Týdeník EURO má informace, že zvažovaná investice do nového zásobníku se má pohybovat kolem sta milionů korun. Zařízení by mělo stát v areálu dceřiné společnosti Unipetrolu, Kaučuku v Kralupech nad Vltavou. Zásobník by měl pojmout až čtyřicet milionů litrů pohonných hmot, dvacet milionů litrů benzinu a dvacet milionů litrů nafty.
„Unipetrol chce jeho výstavbou snížit závislost na společnosti Čepro,“ vysvětlil zdroj. To je v tuzemsku se svými zásobníky dominantní na trhu skladování pohonných hmot.
Unipetrol s Čeprem vede v posledních měsících ostrý spor. Vedení Unipetrolu si stěžuje, že Čepro porušuje smlouvy o minimálních disponibilních kvótách, tedy jak velké množství pohonných hmot mohou firmy z holdingu Unipetrolu u Čepra skladovat a přepravovat jeho potrubní soustavou.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).