Menu Zavřít

Zavolej do Liďáku, mají tam nejlevnější byty

18. 7. 2016
Autor: Euro

Stanislav Gross, Bohuslav Sobotka a teď i Milan Chovanec. Ti všichni se během svého vrcholného politického angažmá odměnili za dobrou práci pro lidi luxusními byty, na které buď neměli peníze, nebo si je koupili podezřele pod cenou – případně obojí. Stejně jako ostatní Češi taky chtěli bydlet, jen bez ničivé hypotéky, co vás do konce života odsoudí k hypermarketovým slevám.

U Chovance, ministra vnitra a pučisty v očistě, který si v Plzni pořídil velký byt od podnikatele s desetimilionovou zakázkou právě od jeho ministerstva, nicméně překvapí, že se z historie vlastní strany nepoučí. Skoro jako když stojíte nad regálem čokolád a prostě si nemůžete pomoct… Už totiž nejsou 90. léta (Gross) plná strýců s igelitkami a byty se nekupují za poslanecké náhrady (Sobotka), protože naším novým náboženstvím je boj proti korupci. Neboli transparentnost, chcete-li.

Tím ale Chovancova hloupost nekončí. Jako by nevěděl, že když stejné byty místní realitka nabízí za dvojnásobné ceny, musíte ho aspoň od majitele vily a podnikatele, s nímž podnikáte i na vnitru, papírově koupit za normální cenu a přeplatek si pak večer vyrovnat na benzínce za Plzní, kde mívají prima bagety. Copak Chovanec nestudoval plzeňská práva? Tedy téměř…

A navíc: o Chovancovi se mluví jako o druhém muži ČSSD, jenž chce být ze všeho nejvíc jejím prvním mužem. Proto nevynechá žádnou příležitost, jak svého partajního šéfa a premiéra zastínit. Ostatně najímá si k tomu PR agenturu, která jeho nový a lepší obraz bez legračních bakalářských titulů řídí. A teď vysvětlí podezřelou koupi bytu tím, že nebyl hotový? A že podnikatele Petra Dajbycha tehdy ještě neznal, i když právě v době koupě bytu získal zakázku na vnitru?


Přečtěte si další komentáře autora:

Cinkni si průzkum a (ne)vyhraj volby

Triumf marnosti

Proč je Sládek správný prezidentský kandidát

EBF24


A sakra: něčemu takovému se nejen v tenisu říká timing: v přesný čas jste na správném místě, takže míček trefíte tak, že ho soupeř nevybere. Chovancovi se teď daří něco podobného, jen úplně není smečujícím. Skoro se začínám bát, jestli jsem v bezpečí, když naše vnitro řídí někdo takhle prozíravý. Ano, možná není náhoda, že kauzu vytáhl zrovna deník MFD. Tři zmínění hlavouni taky zdaleka nejsou jediní, komu politika zajistila nadstandardní bydlení, ať už v ČSSD či v jiných stranách. Řekněme, že v ČSSD mají prostě smůlu na byty, zatímco ODS podobně uměla kmotry.

O to ale nejde. Spíš zarazí, že si něco takového neodpustí tak ambiciózní politik těsně pod politickým vrcholem, navíc když má ohledně bytů takové vzory. Ale možná si jen v ČSSD řekli, že jim líp než politika už nějakou dobu jdou reality a začali podnikat s nimi. Pak je ovšem Chovancův byt dobrou zprávou pro všechny realitně hladové Čechy, tedy nějakých 10 milionů lidí. Dokonce přemýšlím, že mu sám zavolám…. Mnohé realitky dnes šroubují ceny bytů v aukcích, zatímco v ČSSD se nakupují za půlku.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).