Menu Zavřít

Zbourat a postavit

16. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Nová Brumlovka

EBF24

PRAHA (men) - Sportovní centrum Brumlovka se pomalu stává minulostí. Původní stavbu v brzké době nahradí Nová Brumlovka. Výstavba komplexu bude zahájena letos v září, otevřen pro veřejnost by měl být do začátku roku 2007. Vybudování Nové Brumlovky připravuje a financuje projektová společnost BB C – Nová Brumlovka, ve které se jako akcionáři spojily firmy Passerinvest Group a Multiprojekt Group.
V současné době probíhají výkopové práce, jejichž dodavatelem je společnost Metrostav, a zahájeno bylo výběrové řízení na generálního dodavatele stavby. Výběrové řízení na provozovatele areálu již skočilo, vítězem tendru se stala firma Factory Pro. „Řada provozovatelů nabízela dobré koncepty, ale obchodní stránka vycházela hůře,“ říká marketingový ředitel BB C – Nová Brumlovka Zbyněk Passer.
Budoucí provozovatel se nyní podílí spolu s investory na přípravě studie a projektové dokumentace. Lze předpokládat, že v novém centru nebude chybět velké fitness centrum, sál na spinning, aerobikový sál, víceúčelové sály, squashové kurty, ale také standardní plavecký pětadvacetimetrový bazén. Součástí komplexu bude také italská restaurace, vegetariánská restaurace se zahrádkou, sportovní bar, trafika, kadeřnictví, kosmetika a obchod se sportovním zbožím. Zájem o zřízení své pobočky zde také projevila Česká pošta.
Celková plocha Nové Brumlovky bude zhruba pět tisíc metrů čtverečních a náklady na její výstavbu se odhadují na 300 milionů korun. „Podstatné je i to, že areál bude přístupný veřejnosti a finanční podmínky jeho užívání budou vycházet z reálné kupní síly místních obyvatel,“ tvrdí Zbyněk Passer. „Řada wellness konceptů je založena na striktních požadavcích členství, kdy se po zaplacení ročního příspěvku stane uživatel členem a následně zařízení navštěvuje. Češi na to zatím nejsou zvyklí. Jak vyplynulo i z našeho průzkumu, preferují zcela volné členství, to znamená okamžitou platbu za konkrétní službu či cvičení. Factory Pro vyšla vstříc i v této oblasti - a i to spolurozhodlo o jejím vítězství v tendru,“ dodává Passer.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).