Menu Zavřít

ZDRAŽENÍ PŘI PREMIÉŘE

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Český Telecom

Největší telekomunikační operátor SPT Telecom mění svoji tvář a Nový rok přivítá jako Český Telecom. Klientům se na úvod zrovna v nejlákavějším světle nepředstaví. Bude od nich chtít vyšší poplatky. Chystá zdražení měsíčního paušálu ze 135 na 175 korun, u podvojných linek z 80 na 100 Kč.

Nutnost zdražení stálého měsíčního poplatku prosazuje Telecom již delší dobu, ale ministerstvo financí mu výraznější nárůst ceny nepovolilo. Firma pou kazuje na to, že český paušál je vedle Polska (v přepočtu 120 Kč) nejnižší v Evropě. Například v Maďarsku domácnosti platí v přepočtu 295 a ve Slovinsku 202 Kč. Podle tiskového mluvčího SPT Telecom Vladana Crhy počítá Telecom v p růběhu příštího roku se zavedením různě vysokých paušálních poplatků pro jednotlivé zákaznické skupiny tak, jak to dělají mobilní operátoři.

WT100

Další změny však většinu zákazníků potěší. Každá bytová stanice bude mít měsíčně sedmnáct impulsů zdarma, což ve špičce při místním volání znamená 34 minut. Ceny místních hovorů zůstanou ve špičce stejné, mimo ni se asi o pětinu zlevní. Pro meziměstské hovory připravuje podnik jednotnou sazbu (spojí druhé a třetí pásmo), což ocení ti, kteří telefonují na delší vzdálenost. Volání do zahraničí by mělo být asi o patnáct procent levnější a nepatrné zlevnění pocítí také uživatelé internetu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).