Menu Zavřít

ŽE BY PISTORA?

10. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Energetický regulátor

ebf - tip - debata

PRAHA – Největší šanci stát se ředitelem Energetického regulačního úřadu má podle informací týdeníku EURO Zdeněk Pistora (41), do února 2001 generální ředitel společnosti Kablo Kladno. Vláda však o jmenování nového regulátora minulý týden nerozhodla.
Výběrová komise oslovila dvanáct kandidátů, osm z nich ale pozvánku na konkurs odmítlo, většinou proto, že se domnívali, že systémové chyby v energetickém zákoně by jim neumožnily odpovědný výkon funkce regulátora (EURO 9/2001). Z komise dokonce odešel – ještě před vyslechnutím zájemců – prezident Svazu průmyslu a dopravy Petr Karas, protože termín výběru, který určil ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr, neumožnil analýzu vážných důvodů, kvůli nimž oslovení kandidáti odmítli před komisi předstoupit.
Pistora byl od roku 1993 do roku 1996 členem představenstva společnosti ČEZ, kde měl na starosti divizi přenosové soustavy. Poté byl krátce členem představenstva firmy ČKD ETO. Funkci předsedy představenstva podniku Kablo Kladno zastával od roku 1998.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).