Menu Zavřít

Zeman neví o „dolních deseti milionech“ vůbec nic

11. 5. 2017
Autor: Redakce

Prezident Miloš Zeman se ve svém osobním souboji s premiérem Bohuslavem Sobotkou stále více vzdaluje realitě. Kromě tanečků okolo ústavy to dokládají jeho nedávné výroky, kterými popírá svá slova při nástupu do prezidentského úřadu.

Po svém zvolení v lednu 2013 Zeman prohlašoval, že chce být prezidentem „dolních deseti milionů.“ O jejich životě ale zjevně neví vůbec nic. Jinak by si minulý týden při setkání se Sobotkou na Hradě, kde se při trapném divadle řešilo, zda Sobotka přinesl, nebo nepřinesl demisi, musel odpustit svůj výrok: „V sedm hodin ráno, což je, milý pane premiére, zatraceně noční doba, kdy normální lidé spí a nejednají, se svolalo shromáždění na Strakově akademii, kde došlo ke změně původní dohody.“

V sedm hodin ráno ale již sedm milionů lidí pracuje, nebo se chystá do práce, což však zřejmě neplatí pro hradní úředníky, z jejichž zkušeností pravděpodobně Zeman čerpá. Tento výrok ale není nijak překvapivý, protože Zeman hájí především zájmy oligarchů, nikoli zájmy dolních deseti milionů, jak sliboval voličům.


Přečtěte si další komentáře autora:

Nečekaný dárek z Hradu pro Sobotku

Mračna z USA i Číny

Tragická komunikace „komunikátora roku“


Konkrétně před třemi lety vzal na setkání se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem při tehdejší návštěvě Číny vládce skupiny PPF Petra Kellnera, což je naprosto unikátní. Na oplátku letěla hlava státu letadlem, které si pronajaly finanční skupiny PPF a J&T. Prezident dolních deseti milionů tak má až překvapivě skvělé vztahy s miliardáři. Mimochodem: Kellner doprovází Zemana i při aktuální návštěvě Číny.

Zeman ovšem velice rychle zapomněl i na další prohlášení po prezidentské volbě. „V kampani proti sobě hrála Sparta a Slavia, ale teď musíme hrát všichni za jeden tým - národní tým,“ uvedl tehdy Zeman, který chtěl společnost stmelit.

EBF24

Povedl se mu však pravý opak. Společnost je možná ještě polarizovanější než při prezidentských volbách. Proti Zemanovi a rovněž šéfovi ANO Andreji Babišovi, kteří vytvořili nepřehlédnutelný tandem, se pořádají demonstrace a Senát dokonce zvažuje ústavní žalobu na prezidenta. Docela tristní výsledek.

O vládní krizi dále čtěte:

Komentář: Chcete zabít demokracii? Pusťte na ni sněmovnu

Komentář: Zapomeňte na vládní krizi. Tu největší řeší ODS s TOP 09

Bělobrádek: Žádná strana nechce vypovědět koaliční smlouvu

Sněmovna: Babiš veřejně lhal, Zeman by měl dodržovat ústavu

Schůzka se Zemanem řešení nepřinesla. ČSSD i KDU-ČSL trvají na odvolání Babiše


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).