Menu Zavřít

Zeman odmítá jakékoliv přijímání uprchlíků. Ať zasáhne Parlament, vyzývá

2. 8. 2016
Autor: ČTK

Prezident Miloš Zeman nesouhlasí s jakýmkoli přijímáním uprchlíků, uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček. K situaci by se podle Zemana měli vyjádřit poslanci.

„Naše země si prostě nemůže dovolit riskovat teroristické útoky, k jakým došlo ve Francii a Německu. Jinými slovy řečeno, přijímáním migrantů bychom vytvářeli podhoubí pro barbarské útoky na území České republiky,“ řekl novinářům hradní mluvčí Ovčáček.

Zeman podle něj nesouhlasí s přijetím 80 migrantů z tureckých uprchlických táborů ani s celkovým počtem 2691 migrantů, k jejichž přijetí se již Česko zavázalo. K věci by se prý podle Zemana měli vyjádřit poslanci a senátoři. „Jakékoli přijetí migrantů by tedy podle názoru pana prezidenta mělo být projednáno v Parlamentu České republiky,“ řekl Ovčáček.

Hradní mluvčí zároveň uvedl, že „příliv“ migrantů je „naprosto nekontrolovatelný a nekontrolovaný“. „To znamená, my v tuto chvíli nejsme schopni, a je to vidět i v Německu, rozlišit ekonomické migranty od válečných uprchlíků. Ukázalo se to v případě oněch teroristických útoků,“ řekl. Dodal, že Česko by i nadále nemělo migranty přijímat. „Je to výzva té části vlády, která toto opatření, to znamená přijímání migrantů, připravuje,“ řekl.


Dále čtěte:

KL24

Souvislost mezi útoky a migrací vidí polovina Němců

Migraci i terorismus zvládneme, slíbila Merkelová


  • Našli jste v článku chybu?