Menu Zavřít

Zemanův sponzor mi dluží statisíce, stěžuje si instalatér ze Starého Kolína

26. 1. 2018
Autor: čtk

Milan Blecha ze Starého Kolína na Kolínsku se už několik let snaží získat od společnosti Contradiction statisíce korun, které mu lidé z firmy dluží za instalatérské a topenářské služby. Contradiction přitom teď darovala prezidentské kampani Miloše Zemana 885 tisíc korun. Dar se objevil na seznamu příspěvků, který včera během debaty v České televizi zveřejnil sám Zeman.

Dluh už začal Blecha vymáhat soudně a nakonec se dohodl s dlužníky na splátkovém kalendáři. Původně mu dlužili 800 tisíc korun. „Už začali splácet, aktuálně činí dluh zhruba 250 tisíc,” řekl týdeníku Euro Blecha.

Firmu Contradiction vlastní Michaela Syřínková, která na zrekonstruovaném statku ve Starém Kolíně pořádá svatby. Společnost Contradiction podle své účetní závěrky z roku 2016 skončila po zdanění ve ztrátě 142 milionů korun. Týdeník Euro se pokusil Syřínkovou telefonicky oslovit, ale ta po pár vteřinách okamžitě zavěsila.

Firma má v obci velmi špatnou pověst. Starosta Starého Kolína Luboš Železný byl dnes velmi překvapen, když zjistil, že firma darovala spolku Přátelé Miloše Zemana téměř milion korun. „Nechtěl jsem tomu věřit, říkal jsem si, že to snad není možné,” vypráví starosta.


Kdo všechno dal Zemanovi na „nekampaň“? Čtěte:

Všichni Zemanovi sponzoři: stopy vedou ke Chrenkovi, Šimáněmu i k Romanu Janouškovi

Roman Janoušek


Výsledkem podnikání firmy v obci je podle starosty několik nelegálních černých skládek, několik černých staveb bez povolení stavebního úřadu či neoprávněné vypouštění odpadních vod.

„Nejsem schopen za dva roky s tím něco udělat, ačkoli už jsem požádal o pomoc orgány, které s tím mají co do činění,” přiznává starosta. Sporné záležitosti už řeší policie, Česká inspekce životního prostředí či stavební úřad.

WT100

„Lidé z firmy zasypali tady v obci dvě silážní jámy odpadem. Ty jámy navíc vůbec nejsou na jejich pozemcích. Svážely tam odpad i během rekonstrukce statku. Na střechách byl přitom vlnitý eternit,” popisuje starosta Železný.

O volbě prezidenta čtěte více v rubrice Prezidentské volby 2018:

Čisté ruce, Bamberg, Hitler gentleman aneb Všechny Zemanovy virózy

Zemanův svět: pravdu, lež a zavádějící výroky dávkoval po třetinách


  • Našli jste v článku chybu?