Nikoliv náhodou se první idea zrodila při návštěvě místní samoobslužné hospody Kreditbar, od které měl každý místní klíče, a místo peněz se dělaly čárky „na futro“. Nápad si Husák nechal od starousedlíků posvětit v referendu, začalo se stavět a v létě roku 2012 se v zichoveckém pivovaru vařila první várka piva. K již vybudované restauraci a multifunkčnímu sálu časem přibyl penzion, zbrusu nová radnice, školka, obchod se stálou prodejní dobou a také kaple se špičatou střechou, která byla předobrazem pro charakteristické logo pivovaru.
Kapacita zichoveckého minipivovaru se časem ukázala jako nedostatečná, proto se rodina rozhodla vybudovat další kapacitnější výrobnu. Volba padla na Louny, které jsou od Zichovce vzdáleny zhruba 15 kilometrů. Husákovi odkoupili bývalou tankovou střelnici, poslední budovu lounských kasáren, kde za více než 50 milionů postavili kompletně nový pivovar včetně linky na stáčení lahvového piva. „Zatímco ve zichoveckém pivovaru zůstala výroba speciálů, v Lounech vaříme desítku a dvanáctistupňový ležák.
Také pronajímáme kapacitu létajícím pivovarům,“ vysvětluje Jan Husák, který se stará o obchod a marketing. Jeho bratr Ondřej po studiích v cizině pečuje o provoz a maminka zajišťuje chod zichoveckého penzionu. „Otec kontroluje čísla. Je spokojen,“ říká s úsměvem Jan Husák.
Výtečná zichovecká desítka a dvanáctka nesou po dědečkovi jméno Krahu lík, stále významnější je produkce speciálů, zejména svrchně kvašených piv, jako je Mosaic Ale, Zichovec IPA. Za zmínku stojí i polotmavý ležák Magor 15° nebo ejlový speciál Juicy Lucy typu NEIPA, které speciální dávka aromatických chmelů přidává šťavnatost i vůni tropického ovoce.