Menu Zavřít

Zisk Alza.cz dál strmě roste. Loni eshop vydělal téměř miliardu korun

25. 11. 2019
Autor: Alza.cz

Můžete toho zeleného skřehotavého mimozemšťana nenávidět, jak chcete, ale internetovému obchodu Alza.cz se daří rok od roku lépe. Podle zjištění webu Euro.cz se loňský zisk Alzy vyšplhal na rekordních 968,6 milionu korun. V meziročním srovnání je to o téměř 20 procent více. Alza.cz je tak s velkým náskokem největším a nejziskovějším českým e-shopem.

Své tržby zveřejnil obchod Alza.cz již na konci ledna. Loni zvýšil obrat na rekordních bezmála 25 miliard korun bez DPH, což bylo meziročně o 19 procent více. Na rozdíl od řady konkurentů z řad eshopů je Alza.cz vysoce zisková. Nemá žádný dluh u bank a pravidelně vyplácí vysokou dividendu. Tu posílá kyperskému holdingu L.S. Investments Limited. Za ním stojí podle vyjádření firmy skupina investorů, kteří si přejí zůstat v anonymitě. Jedním z nich je pravděpodobně zakladatel a předseda představenstva Alzy Aleš Zavoral.

Jak dále uvádí Alza.cz v nedávno zveřejněné výroční zprávě, za loňský rok stihla odbavit 10,3 milionu objednávek a eviduje 3,7 milionu zákazníků. Její působení se neomezuje jen na Česko. Úspěšně se firma reprezentovaná zeleným mimozemšťanem uchytila na slovenském a maďarském trhu, nyní spouští expanzi do Rakouska a Německa. Současně roste záběr Alzy, vedle počítačů a mobilů lze v její široké nabídce najít už i elektromobily nebo střešní solární elektrárny.

Zlatá horečka: Česko má nejrychleji rostoucí online trh v Evropě

 Nakupování online, ilustrační foto

Čtěte také:

Internetoví přeborníci: Češi v elektrořetězcích utratí 80 miliard korun ročně

Oděvní řetězec Primark míří do Česka. První obchod otevře v centru Prahy

Alza zvýšila tržby na rekordních 25 miliard korun. Plánuje expanzi do Rakouska a Německa

EBF24

Trápení českých miliardářů s e-shopy. Mall.cz i E-commerce Holding jsou ve ztrátě

 Sklad e-shopu, ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).