Menu Zavřít

Žlutá ponorka

26. 6. 2017
Autor: Euro.cz

Zajímavá kombinace koktejlového baru a poměrně luxusní restaurace oživuje centrum Českých Budějovic

Žlutá ponorka je po dlouhé roky nejznámějším budějovickým barem. Od loňského léta je ale nová, krásná a na úplně jiném místě. A už to není jen bar, ale i restaurace. Čistě jako koktejlový bar by se podle našich měřítek do první desítky nedostala, jako restaurace má ale v jižních Čechách hodně co nabídnout. Navíc spojení dobrého jídla a dobrých drinků u nás stále není příliš obvyklé, přestože se nabídka koktejlů na lístcích restaurací objevuje čím dál častěji.

Zajděte si tedy na zajímavé jídlo a dejte si aperitiv nebo digestiv na baru, bude vás to bavit.

Ponorka otevírá své dveře hostům až v 19 hodin, takže tu můžete zvládnout jen večeři v hezkém salonku, který navazuje na bar. Interiér je designově povedený, stejně tak jako je povedená a promyšlená nabídka jídel. Nejedná se o malá barová jídla koncipovaná jako doplněk k drinkům, ale o plnohodnotný výběr rozdělený na malé pokrmy vhodné jako předkrmy, velké pokrmy alias hlavní jídla a k nim dezerty a tapas, které se hodí k drinkům, ale potěší i samostatně. Řízečky z vepřové panenky si sice běžně pod označením „tapas“ nepředstavím, ale copak někdo dokáže řízkům odolat? Názvu naopak skvěle dostojí španělské ančovičky na opečeném chlebu s grilovaným citronem.

Šéfkuchař Adam Hoďánek každým jídlem dokazuje, že je kreativní, nechal se inspirovat jídlem celého světa a umí vařit. Někdy toho ale na talíři kombinuje až příliš. Co by obstálo samostatně, je v kombinaci s něčím dalším tak trochu navíc. To byl třeba případ dobře ochuceného marinovaného lososa, s jehož chutí bojovalo ananasové kari. Každá složka zvlášť byla velmi dobrá, dohromady ale úplně nešly. Ve skutečnosti jsou to ale spíše drobné výhrady. Moc mě bavily krokety z bažanta s karamelizovaným celerem a celerovým pyré a zprudka opečeným zelím. Lehké, ale trochu náročné na důstojnou konzumaci byly pohankové placky s teriyaki kachnou, okurkou a jarní cibulkou jako variace na pekingskou kachnu.

Po jídle doporučuji přesunout se na bar. Skvělé pozorné obsluze totiž může milý barman dobře konkurovat. Vybírat můžete ze stručného koktejlového menu a mnoha lahví přímo před vámi. Drink na přání není pro barmana problém, ale radost.

Radost je i návštěva Žluté Ponorky.

MM25_AI

Žlutá ponorka – Poetic Cocktail Bar ? Česká 66, České Budějovice

? t: +420 386 352 458, +420 724 318 850 ? e: info@barzlutaponorka.cz, rezervace@barzlutaponorka.cz ? www.barzlutaponorka.cz ? šéfkuchař: Adam Hoďánek

  • Našli jste v článku chybu?