Menu Zavřít

ZMĚNA PRO TŘETÍ GENERACI

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

EuroTel

PRAHA – Největší český mobilní operátor EuroTel bude mít nového generálního ředitele. Od Eda Kingmana, nynějšího šéfa, funkci 1. prosince převezme Terrence Valeski, který donedávna zastával pozici výkonného marketingového ředitele u britské společnosti BT Wireless.

Valeski bude v EuroTelu odpovědným jak za strategické řízení společnosti, tak i za každodenní operace. Nynější zástupce generálního ředitele Alexander Winkler se stane výkonným ředitelem pro provoz a bude přímo Valeskimu podléhat (v nové funkci by měl mít Winkler za řízení společnosti zvýšenou odpovědnost).

Valeski v minulosti pracoval kromě jiného také jako výkonný ředitel pro provoz u italského mobilního operátora Blu a na stejném postu u operátora Telfort v Holandsku. Měl rovněž významnou roli při zavádění mobilních

telekomunikačních služeb u americké telekomunikační společnosti Pacific Bell. EuroTel Valeskiho považuje za vhodného muže pro plánované rozšíření firmy do oblasti mobilních služeb třetí generace (UMTS).

EBF24

Ed Kingman bude svému nástupci po boku ještě do konce roku. Poté Česko opustí a vrátí se do manažerského týmu jednoho ze tří vlastníků EuroTelu, společnosti Verizon Communications.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).