Menu Zavřít

ZPÁTKY DO VELKÉHO PRŮMYSLU

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Petr Wojtyla

PRAHA – Bývalý ekonomický ředitel státního podniku Transgas Petr Wojtyla se po roční přestávce znovu objevil na scéně. Tentokrát jako český reprezentant britské firmy Central European Consultant, jež koupila od managementu Nové huti akcie ostravských hutí, a zkomplikovala tak jejich plánovanou privatizaci a prodej případnému strategickému partnerovi.

Petr Wojtyla pracoval v Transgasu do konce ledna loňského roku. Z firmy odešel spolu s dlouholetým ředitelem Miroslavem Grecem, který tehdy svou rezignaci zdůvodnil široce medializovanou kritikou Transgasu za zakázku na výstavbu podzemních zásobníků plynu a za nevýhodný prodej akcií Moravských naftových dolů (MND). V obou kritizovaných kauzách se angažoval i Wojtyla, který byl od prosince 1997 do května 1998 i místopředsedou představenstva MND.

ebf - tip - debata

Krátce po odchodu z Transgasu se v médiích objevilo Wojtylovo jméno v souvislosti s jeho jmenováním do představenstva Chemapol Group. Usedl do něj v době, kdy byl vyhlášen konkurs a dozorčí rada složená ze zástupců věřitelských bank odvolala staré vedení a jmenovala nové členy představenstva.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).