Menu Zavřít

ZPOŽDĚNÁ FÚZE

19. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Dynegy a Illinova

Plánovaná fúze amerických energetických firem Dynegy a Illinova bude zřejmě odložena na polovinu ledna. Uvedla to minulý týden agentura Reuters s odvoláním na vyjádření příslušných regulačních orgánů. Důvodem zpoždění je neukončený prodej někte rých energetických jednotek, jehož završení požadovaly regulační orgány.

Transakce, při níž hodlá společnost Illinova převzít za přibližně dvě miliardy dolarů dalšího amerického distributora plynu a elektřiny Dynegy, byla poprvé oznámena v červnu 1999 a měla být dokončena nejpozději začátkem ledna 2000. Dynegy však oznámila, že v tomto termínu nestihne prodat kogenerační jednotky společnosti El Paso Energy. Skluz nezmění podle managementu Dynegy dohodnuté podmínky fúze.

Sloučením obou subjektů vznikne podnik s ročními tržbami kolem sedmnácti miliard dolarů, napsala agentura Reuters. Fúze by měla zvýšit celkové příjmy a ročně uspořit 125 až 165 milionů dolarů. Představitelé obou společností plánují propustit asi pět procent ze 6500 pracovníků, které obě firmy zaměstnávají.

MMF24

Majoritní akcionáři Dynegy se sídlem v texaském Houstonu, firmy Chevron USA a NOVA Chemicals, vyjádřily se spojením souhlas. Chevron oznámila, že chce přispět k posílení nové společnosti a hodlá do ní investovat až 240 milionů dolarů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).