Menu Zavřít

Zprávy týdne

13. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Automobilový průmysl

V Evropě nejvíce propadl Renault
Na automobilovém trhu 18 zemí západní Evropy byl v srpnu zaznamenán prudký pokles. Prodej se v meziročním srovnání snížil o sedm procent na 827 402 vozů. Za prvních osm měsíců roku pak prodej klesl o 4,3 procenta na 9 859 421 vozidel, jak oznámilo minulou středu Evropské sdružení automobilových výrobců (ACEA). Nejvíce se na propadu podílela francouzská automobilka Renault s poklesem prodeje o 23,1 procenta.

GE sází na Inzert Leasing
Společnost GE Capital Leasing, která je českou jedničkou v pronajímání ojetých aut, chce prorazit s ojedinělým produktem. Hodlá totiž financovat nejen auta kupovaná z bazarů, ale bude půjčovat i lidem, kteří kupují použité auto od soukromé osoby. Tyto individuální transakce totiž představují významnou část trhu s ojetými auty a GE Capital Leasing chce být první firmou svého druhu, která v segmentu začne působit.

EBF24

Sedláci brzdí kolínskou zónu
Majitelé pozemků blokují stavbu silnice mezi obcemi Ovčáry a Velký Osek na Kolínsku, která má sloužit především průmyslové zóně s budoucí automobilkou Toyota-PSA. Vlastníci pozemky nechtějí Ředitelství silnic a dálnic prodat za nabízenou cenu 26 Kč za metr čtvereční. Cena se majitelům zdá nízká s ohledem na to, že za pole v průmyslové zóně dávala kolínská radnice 250 Kč za metr čtvereční. Pokud se budou jednání s majiteli pozemků protahovat, hrozí, že stavba silnice za 400 milionů korun nezačne podle plánu v polovině příštího roku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).