Menu Zavřít

Zprávy týdne

6. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Průmysl

Wyborowa nebo výběrová
Polští poslanci chtějí schválit zákon, který udělá ze značky nejznámější místní vodky pouhé označení kvality. Slovo wyborova znamená v polštině vytříbená, nebo vynikající. Proti tomuto záměru protestuje koncern Pernod Ricard, který koupil výrobce Wyborove, lihovar v Poznani za 100 milionů eur.

Soutěž neprošla
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil veřejnou obchodní soutěž na sanaci bývalé skládky komunálního odpadu na území Chomutova. ÚOHS je názoru, že město Chomutov porušilo jako zadavatel soutěže chybným sestavením podmínek výběrového řízení zákon. Zadavatel nestanovil platební podmínky. Nejasně a nejednoznačně vymezil kritéria pro hodnocení a hodnotil uchazeče podle právní formy, čímž mohl některé uchazeče zvýhodnit. V soutěži zvítězila a. s. IPS Skanska s nabídkovou cenou 45,77 milionu korun, RVM požadovala za zabezpečení skládky 32,92 milionu korun.

ebf - tip - debata

Ind oceňuje
Státní společnost Osinek zpřístupnil nizozemsko indické společnosti LNM informace o Vítkovicích Steel (VS) a otevřel dataroom. Na nákup VS má LNM půlroční exkluzivitu. Osinek koupil hutě letos na jaře za 3,3 miliardy korun. Týdeník EURO má informace, že ostatní nabídky dosahovaly částek kolem jedné miliardy. Je málo pravděpodobné, že by stát na této transakci neprodělal.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).