Menu Zavřít

Zprávy týdne

8. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

PSJ v plusu
Skupina PSJ dosáhla v loňském roce celkové výnosy ve výši 4003 miliony korun. Mezi stavby dokončené v roce 2001 patří například Sovovy Mlýny na Kampě, dostavba Archivního areálu pro Ministerstvo vnitra, dostavba provozně administrativní centrum ČSA a dokončení první ucelené etapy BB Centra na Praze 4.

Učitelé do jeslí
Přestavbou jeslí ve Filipově ulici na byty pro učitele chce Radnice Prahy 11 zamezit odchodu mladých pedagogů ze škol. Příští rok jim nabídne k pronájmu dům s dvaceti novými bytovými jednotkami.

Do Roztyl za sportem
U stanice metra Roztyly vznikne sportovní areál s tenisovými kurty, bazénem, squashovou halou, restaurací a třípatrovým hotelem.

Vraťte nám zimák!
Představitelé města Brna zatím zimní stadion Za Lužánkami zpět nezískají. Rada města loni schválila uvolnění 14,5 milionu korun z rozpočtu, aby majitel chátrajícího stadionu, který se nachází v konkursu, mohl vyplatit své věřitele a vrátit nemovitost městu. Jeden z věřitelů však nechtěl pohledávku vyměnit za nabízenou sumu. A protože se město nesmí zúčastnit veřejné dražby, bude moci chátrající stadion odkoupit až od dalších majitelů.

CIF24

Ministerstvo zamítlo byty
Bezúplatný převod bývalých kasáren v Lounech do majetku města zamítlo ministerstvo financí. Stalo se tak navzdory smlouvě tamní radnice s ministerstvem obrany. V odůvodnění záporného stanoviska resort financi konstatuje, že město využije převážnou část bývalých kasáren ke komerčním účelům. Podle tajemníka lounské radnice Jana Kernera počítalo město s tím, že ve vícepatrových i rodinných domech v areálu vznikne až 400 bytových jednotek. Dodal, že vzhledem k blízkosti průmyslové zóny jihovýchod, kde působí tři japonské firmy, by se nová městská čtvrť mohla stát zázemím vedení i pracovníků zahraničních společností.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).