Menu Zavřít

Zprávy týdne

8. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Finance

IP bez licence
Troska po IPB již nebude poskytovat žádné bankovní služby. Rozhodla o tom minulý týden valná hromada IP Banky. Některým akcionářům (ČSOB) se toto rozhodnutí nelíbí a zpochybňují ho. IP Banka se tak de facto vzdala bankovní licence, s čímž již předtím vyslovila ČNB souhlas.

Hřejivá dividenda
Valná hromada České pojišťovny rozhodla o vyplacení více než jedné miliardy korun na dividendách. Pojišťovna vytvořila loni čistý zisk 4,18 miliardy korun a akcionáři se tak mohou těšit na 340 korun dividend před zdaněním.

OK je OK
Klienti společnosti GE Capital Multiservis, která vydává spotřebitelskou OK kartu, začali razantně využívat toho, že mohou kartu použít na výběr hotovosti v bankomatech GE Capital Bank. Za tři měsíce (od dubna do června) použili kartu celkem 106 tisíckrát.

Vyrostla nákupem
Nákup pojistného kmene od Universal Pojišťovny se výrazně podílel na meziročním nárůstu předepsaného pojistného v Union pojišťovně, který v prvním pololetí činil 246 procent. Vybrané pojistné činilo 119 milionů korun, což řadí Union mezi nejmenší na trhu.

MMF24

Mírný růst
Společnost CAC Leasing vykázala v prvním pololetí tohoto roku zisk 47,8 milionu korun, což představuje meziroční nárůst o sedm milionů korun. Objem nově uzavřených leasingových smluv oproti stejnému období loňského roku velice mírně poklesl. V následujících měsících lze očekávat změny ve vlastnické struktuře CAC, kde polovinu vlastní Komerční banka a druhou poloviny Bank Austria Creditanstalt Leasing.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).