Menu Zavřít

Zprávy týdne

2. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Oprava hradu
Brněnský Památkový ústav zřídil komisi pro opravu zdevastovaného hradu Veveří. Rekonstrukce počítá mimo jiné s hradní restaurací, obnovou poničených skleníků a odstranění nevhodných betonových nástřiků. Práce, jejichž cena se odhaduje na 750 milionů korun, by měly trvat do roku 2008.

Hledá se nájemce
Městská část Praha 3 vyhlásila výběrové řízení na dlouhodobý pronájem žižkovského sportovního a rekreačního areálu Pražačka. Podmínky stanoví roční nájemné na prvních deset let minimálně 100 tisíc korun, poté minimálně jeden milion korun za rok. Nájemní smlouva bude uzavřena na nejméně třicet let. Areál musí i nadále sloužit výhradně ke sportovním a rekreačním účelům. Radnice příjme nabídky do 26. srpna.

Spolupráce s radnicemi
Plzeňská developerská firma Statua Aura postavila ve spolupráci s radnicemi celkem 166 předaných nájemních bytů v deseti městech západních Čech. Dalších 100 bytových jednotek je rozestavěných. Výstavba je podpořena státní dotací 320 tisíc korun na jeden nájemní byt. Ceny bytů se pohybují od 12 tisíc do 12 500 korun na metr čtvereční.

Nové byty
V Kloboučnické ulici v Praze-Nuslích vznikne bytový dům o 109 jednotkách. Do června 2003 by měla developerská společnost Professionals dokončit devítipatrovou stavbu s podzemními garážemi.

Miliardy do textilky
Česko-pákistánská společnost Sandra Textile Mills hodlá investovat 4,5 miliardy korun do textilní továrny v průmyslové zóně Chlebovice, Frýdek-Místek. Výstavba továrny, která by měla zahájit výrobu příští rok, začne v srpnu 2002.

ebf - tip - debata

Technika se rozroste
České vysoké učení technické hodlá do pěti let postavit novou fakultu v Praze na Vítězném náměstí a dokončit rekonstrukci svého objektu na Karlově náměstí. Projekt, který se odhaduje na 1,6 miliardy korun, bude vysoká škola financovat z vlastních zdrojů, částí přispěje i stát.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).