Menu Zavřít

Zprávy týdne

3. 7. 2002
Autor: Euro.cz

Obchod a služby

Prima sestrou Galaxie
Novým vlastníkem televize Galaxie se zřejmě stane GES Media Holding, patřící do seskupení Ivana Zacha, kontrolujícího také licenci televize Prima. Martin Kindernay totiž požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o souhlas s převodem licencované společnosti RTV Galaxie.

Akce: levnější cédéčka
O deset procent snížila v tuzemsku vydavatelství ceny hudebních CD se zahraniční produkcí. Důvodem je silný kurs koruny a také snaha bojovat s pirátskými nahrávkami.

Carrefour má čínský rok
Letos už třetí dohodu o vytvoření společného podniku v Číně uzavřel maloobchodní gigant Carrefour s firmou Guangzhou General Merchandise. Francouzi budou kontrolovat 65 procent, čtvrtina připadne Číňanům a zbytek firmě založené na Tchaj-wanu. Carrefour nyní v zemi draka provozuje 28 obchodů a jejich počet chce do dvou let zdvojnásobit.

Hudební televize pod Tatrami
Vysílací rada v Bratislavě přidělila frekvence společnosti TV Servis, která do konce roku začne vysílat hudební program Music Channel. Její signál by měl pokrýt asi pětinu slovenské populace. Rada novou stanici upřednostnila, Markíza má podle ní dostatečné pokrytí a program televize Joj se zatím odklání od původního projektu.

Češi musí ustoupit teroristům
O ukončení českého vysílání Rádia Svobodná Evropa rozhodla washingtonská rada guvernérů stanice. Američané tak uspoří asi 19,5 milionu korun, které chtějí využít pro vysílání do jiných zemí v souvislosti s bojem proti terorismu.

CIF24

VŠE pro marketing
Partnerem České marketingové společnosti se stala pražská Vysoká škola ekonomická. Škola tak bude sdružení marketérů poskytovat zázemí i spolupráci učitelů, marketingová společnost na oplátku převezme povinnosti při zajišťování výuky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).