Menu Zavřít

Zprávy týdne

3. 7. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Nejméně o stovku
Regulované nájemné v obecných bytech stouplo nejméně o čtyři procenta. Tím se podle odhadů ministerstva financí zvýšily náklady průměrné rodině, která platí za nájem zhruba 2000 korun, o sto až 140 korun. Deregulace nájemného patří mezi sporné body jednání o sestavení nové vlády. ČSSD chce pozvolnou deregulaci, zatímco čtyřkoalice trvá na rychlém uvolňování trhu.

Čtyři ze sedmnácti
Státní fond rozvoje bydlení získal se zpožděním od Fondu národního majetku čtyři miliardy z celkové částky 17,4 miliardy korun. Peníze se použijí na nízkoúročené úvěry pro lidi do 36 let na novou bytovou výstavbu. Další prostředky jsou vyčleněny obcím na výstavbu bytů v domech s pečovatelskou službou, na opravy panelových domů a na rekonstrukci a modernizaci bytového fondu.

Přírůstek na Florenci
Město Praha prodá tři tisíce čtverečních metrů pozemků u stanice metra Florenc společnosti Delnemo, která tam hodlá postavit obchodně-komerční centrum s garážemi a hotelem. Za plochu získá město přes 28 milionů korun. Výstavba má trvat přibližně dva roky.

Soutěž podruhé
Rada Prahy 6 hledá ve veřejné soutěži firmu, která by postavila víceúčelovou budovu na Vítězném náměstí. Současně zrušila výběrové řízení z dubna, do něhož se přihlásili pouze tři uchazeči. Z těch byl jeden vyřazen, protože nevyhověl podmínkám soutěže. Stavba by měla začít v září a skončit do poloviny roku 2005.

EBF24

Chceme metro
Přes sedmnáct tisíc lidí už podepsalo petici pro výstavbu metra z Prahy 6 na ruzyňské letiště. Sdružení Chceme metro a petice iniciovaná senátorem Václavem Fischerem podporuje prodloužení trasy metra A ze stanice Dejvická. Radnice Prahy 6, které je rovněž bližší varianta prodloužení metra, už dříve prohlásila, že souhlas k druhé možnosti - budování rychlodráhy - na svém území nedá. Přitom je podle studie Metroprojektu metro zhruba dvakrát dražší.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).