Menu Zavřít

Zprávy týdne

20. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Finance

Lašák do eBanky
Bývalý člen představenstva Komerční banky Radomír Lašák nastoupil minulý týden do pozice výkonného ředitele eBanky pro prodej a péči o klienta. V KB působil Lašák od roku 1990, od roku 1995 řídil investiční bankovnictví. Od března 2000 do podzimu 2001 byl členem představenstva zodpovědným za obchod. Po nástupu nového vlastníka, francouzské Société Générale, představenstvo v prvních měsících letošního roku opustil.

Poradce Charty 77
Nadace Charty 77 si jako poradce pro investování prostředků svého jmění zvolila společnost ABN AMRO Asset Management. Nadační jmění jedné z našich největších nadací výrazně vzrostlo v březnu tohoto roku po rozdělení prostředků z Nadačního investičního fondu. Podle novely zákona o nadacích a nadačních fondech, který vstoupí v platnost 1. července, se rozšíří investiční možnosti nadací o podílové fondy, podnikové a bankovní dluhopisy a cenné papíry v zahraniční měně.

CIF24

Rakouské plány
Bank Austria Creditanstalt, která je součástí koncernu HVB, chce posílit základnu privátních zákazníků na trzích ve střední a východní Evropě. Počet filiálek v oblasti by měl nejpozději do roku 2005 stoupnout na tisíc ze současných osmi set, jak uvedl zástupce banky pro střední a východní Evropu Martin Grüll. Expandovat chce banka hlavně prostřednictvím nových nákupů a organického růstu. Další akvizice jsou podle banky možné hlavně v Bulharsku a Česku. V Jugoslávii, Rumunsku a na Slovensku plánuje banka rozšíření dceřiných společností o nové pobočky. V Česku je podle jmění čtvrtou největší bankou a patří mezi zájemce o koupi Živnostenské banky. O jednu z nejstarších českých bank se kromě HVB zajímá také italská UniCredito, Citigroup, GE Capital a další západoevropské skupiny.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).